Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η μάχη Ουκρανικού οχήματος μεταφοράς προσωπικού με Ρωσικό τανκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η μάχη Ουκρανικού οχήματος μεταφοράς προσωπικού με Ρωσικό τανκ

Το περιστατικό καταγράφηκε σε έναν επαρχιακό δρόμο στο Ντόνεσκ. Η μάχη είναι σύντομη αλλά νικηφόρα για το Ουκρανικό όχημα.

Ένας από τους λόγους που οι Ουκρανοί μέχρι στιγμής στρατιωτικά έχουν καταφέρει σημαντικά χτυπήματα στους Ρώσους είναι η αλλαγή του τρόπου σκέψης του στρατού τους.

Δεν λειτουργούν πλέον σαν μια τεράστια βραδυκίνητη με απίστευτη δύναμη πυρός οντότητα, αλλά σαν ένας σύγχρονος ευέλικτος στρατός που σκέφτεται και λειτουργεί πολλές φορές «out of the box».

Το Ουκρανικό drone κατέγραψε μια άνιση μάχη μεταξύ ενός Ρωσικού τανκ και ενός Ουκρανικού τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού. Είναι μια άνιση μάχη που 66 στις 100 φορές θα έληγε υπέρ του βαρέως άρματος μάχης, του Ρωσικού τανκ, αλλά οι Ουκρανοί πήραν τα ρίσκα τους και πέτυχαν αυτό το 1%.

Ο Βουκεφάλας

Το όχημα διέλυσε το τανκ. Το πλήρωμα του λειτούργησε με αυταπάρνηση, και με καλά στοχευμένες βολές πέτυχε το τανκ, και το ανατίναξε μαζί με το πλήρωμα του. Το Ουκρανικό όχημα είναι ένα BTR-4 Bucephalus (Βουκεφάλας). Μόλις εντόπισε το τανκ άρχισε να βάλλει εναντίον του με το 30αρι πολυβόλο του.

Το τανκ το οποίο διαθέτει κανόνι των 125 χιλιοστών (δηλαδή με 4πλάσια διάμετρο από το Ουκρανικό) δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Μέχρι να στοχεύσει, να γεμίσει και να ρίξει σε μια τέτοια μάχη δεν κατάλαβε πότε ανατινάχτηκε.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024