Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Moskva: «Πλέει προς τα νότια - Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τι προκάλεσε τη ζημιά» - Τι λένε οι ΗΠΑ

Moskva: «Πλέει προς τα νότια – Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τι προκάλεσε τη ζημιά» – Τι λένε οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας για την επίθεση στη ρωσική ναυαρχίδα Moskva

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι το ρωσικό καταδρομικό Moskva εξακολουθεί να φλέγεται, αλλά δεν μπορούν ακόμη να επιβεβαιώσουν τι προκάλεσε τη ζημιά. Αυτό αναφέρει ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας.

Ο αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι το πλοίο κινείται ανατολικά και οι ΗΠΑ υποθέτουν ότι θα κατευθυνθεί προς το λιμάνι της Σεβαστούπολης για επισκευές.

Αναφέρουν ακόμα ότι τα υπόλοιπα ρωσικά πλοία που βρισκόταν κοντά στο Moskva βόρεια στη Μαύρη Θάλασσα έχουν μετακινηθεί νοτιότερα.

Η Ουκρανία υποστήριξε ότι το Moskva χτυπήθηκε με πύραυλο, ενώ η Ρωσία δήλωσε ότι η αιτία της πυρκαγιάς «ακόμη ερευνάται» και ότι δεν υπάρχει «ανοιχτό πυρ» κατά του πλοίου.

Τι δηλώνει αξιωματούχος των ΗΠΑ

«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τι προκάλεσε τη ζημιά στο καταδρομικό Moskva. Πιστεύουμε ότι έχει υποστεί σημαντικές ζημιές. Η εκτίμησή μας είναι ότι εξακολουθεί να φαίνεται να δίνει μάχη με πυρκαγιά στο πλοίο. Δεν γνωρίζουμε όμως την έκταση της ζημιάς. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για απώλειες στο πλήρωμά του. Και δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ακόμα τι προκάλεσε αυτή τη ζημιά», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

«Το πλοίο να κινείται προς τα ανατολικά. Η υπόθεσή μας είναι ότι θα κατευθυνθεί προς τη Σεβαστούπολη για επισκευές. Αλλά αυτό είναι πραγματικά το μόνο που μπορούμε να πούμε. Η μόνη άλλη θαλάσσια δραστηριότητα που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι τα άλλα πλοία της Μαύρης Θάλασσας που επιχειρούσαν κοντά  έχουν όλα μετακινηθεί νοτιότερα, στον απόηχο της ζημιάς που υπέστη το Moskva. Έτσι, όλα τα πλοία στα βόρεια της Μαύρης Θάλασσας έχουν πλέον απομακρυνθεί» πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι επανέλαβε παρόμοια σχόλια σε συνέντευξή του στο CNN νωρίτερα την Πέμπτη, λέγοντας ότι «υπήρξε μια έκρηξη» στο ρωσικό καταδρομικό, αλλά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να εκτιμήσουν προς το παρόν αν το πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024