Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Απόψε η έναρξη από τον Αλέξη Τσίπρα - Παρών ο Ζόραν Ζάεφ, θα απευθύνει χαιρετισμό

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Απόψε η έναρξη από τον Αλέξη Τσίπρα – Παρών ο Ζόραν Ζάεφ, θα απευθύνει χαιρετισμό

Το Σάββατο θα στηθούν κάλπες όπου οι σύνεδροι θα ψηφίσουν για το αν η εκλογή προέδρου και κεντρικής επιτροπής θα γίνει με απευθείας ψηφοφορία από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στις 15 Μαΐου

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ καθώς σε λίγες ώρες από τώρα και συγκεκριμένα για τις 6:30μμ είναι προγραμματισμένη η εναρκτήρια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα,αν και οι διαδικασίες αυτές στον ΣΥΡΙΖΑ είθιστε να αρχίζουν «ώρα ΠΑΣΟΚ», με τη συνήθη δηλαδή πολύωρη καθυστέρηση από την προβλεπόμενη ώρα.

Μήνυμα από Αντόνιο Κόστα

Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ τον οποίο συνδέει με τον Αλέξη Τσίπρα η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο χαιρετισμός του κ. Ζάεφ που είναι επίσημος προσκεκλημένος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται την Παρασκευή.

Επίσης θα μεταδοθεί και μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του σοσιαλιστή πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

Έτομοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, το μήνυμα Τσίπρα

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να επουλώσουμε τις πληγές μιας κοινωνίας που υπέφερε πολλαπλά αυτήν την τριετία και να δώσουμε νόημα και περιεχόμενο σε μια νέα αρχή για την κοινωνία, με την κοινωνία». Αυτό υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα σε εφημερίδες της περιφέρειας ενόψει του συνεδρίου.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το συνέδριο «έρχεται να επεξεργαστεί και να επιβεβαιώσει τον χάρτη της διαδρομής προς την ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα στις εκλογές με απλή αναλογική και τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης ΣΥΡΙΖΑ: Επικράτηση των προεδρικών, συντριβή της «Ομπρέλας»

Διαβάστε επίσης Ζόραν Ζάεφ: «Είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία και η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με αυτό»

Σταθμός για την πολιτική αλλαγή

«Το συνέδριό μας αποτελεί ένα σταθμό στην προσπάθεια που κάνει αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να φέρει την πολιτική αλλαγή, να δημιουργήσει ένα πλατύ, δημοκρατικό, προοδευτικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, να δώσει εναλλακτικές λύσεις απέναντι στην καταστροφική διακυβέρνηση Μητσοτάκη», σημείωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ταυτόχρονα», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος «το συνέδριο εγγράφεται και σε μια προσπάθεια να μη βλέπουμε μόνο την επόμενη μέρα αλλά να βλέπουμε και μακροπρόθεσμα, τον ευρύτερο πολιτικό μας ορίζοντα και τις στρατηγικές μας στοχεύσεις να αλλάξουμε αυτήν την κοινωνία».

Κάλπες το Σάββατο

Το Συνέδριο θα κλείσει την Κυριακή αργά το απόγευμα με τις ψηφοφορίες για το κείμενο θέσεων, το νέο καταστατικό και την πολιτική απόφαση, ενώ το Σάββατο το βράδυ θα στηθούν κάλπες και οι 5.700 Σύνεδροι θα αποφασίσουν επί της πρότασης Τσίπρας για την εκλογή προέδρου και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής να γίνει από τα μέλη του κόμματος στις 15 Μαΐου.

Χαιρετισμό από τα πολιτικά κόμματα θα απευθύνουν: Ο Παύλος Μαρινάκης από τη ΝΔ, ο Δημήτρης Μάντζος από το ΚΙΝΑΛ, ο Μιχάλης Κριθαρίδης από το ΜέΡΑ25, ο Νίκος Κοτζιάς από το ΠΡΑΤΤΩ και η Κατερίνα Σακοράφα – Ανδρικοπούλου από τους Οικολόγους.

Ανοιχτό για όσους επιθυμούν να το παρακολουθήσουν ζωντανά

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την έναρξη του Συνεδρίου έχει ως εξής:

«Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα διεξαχθεί  από τις 14 έως 17 Απριλίου 2022 στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Τάε κβον Ντο). Οι εργασίες του συνεδρίου αρχίζουν την Πέμπτη 14 Απριλίου και ώρα 6:30 μ.μ. με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα. Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν και θεματικά τραπέζια.

»Η προσέλευση των αντιπροσώπων και των προσκεκλημένων στο Tae Kwon Do θα γίνει την Πέμπτη από τις 5:00 μ.μ έως τις 6:30 μ.μ. Το Συνέδριο θα είναι ανοιχτό για τη συμμετοχή όλων όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τις εργασίες του.

»Η είσοδος στο χώρο του Συνεδρίου, για όλες τις ημέρες διεξαγωγής των εργασιών του, θα γίνεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης ή rapid – test 24ώρου, ενώ στο χώρο είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

»Την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρες από 10 π.μ. έως 2 μ.μ. θα πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του Συνεδρίου και των θεματικών τραπεζιών. Όλες οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδίδονται με livestreaming από το https://synedrio.syriza.gr/».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024