Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώνεται ο κύκλος των συσκέψεων της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Ολοκληρώνεται ο κύκλος των συσκέψεων της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, οι συναντήσεις αυτές σηματοδοτούν μια νέα αρχή, μετά από 24 χρόνια, στη συνεργασία μεταξύ των δύο υπηρεσιών - Πυροσβεστικού Σώματος και Δασικής Υπηρεσίας (σ.σ. της πλέον αρμόδιας για τα δάση).

Ολοκληρώνεται σταδιακά η σειρά συναντήσεων σε όλη την Ελλάδα στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας, καθώς σήμερα, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, και τον γενικό γραμματέα Δασών, Κωνσταντίνο Αραβώση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας από Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επισφραγίστηκε η κοινή βούληση όλων των εμπλεκομένων για στενή συνεργασία σε όλα τα στάδια αντιμετώπισης των πυρκαγιών και συγκεκριμένα, στην πρόληψη, την καταστολή και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο κύκλος των συναντήσεων μάλιστα θα κλείσει τη Δευτέρα, 18 Απριλίου, με την αντίστοιχη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για την Αττική. Όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, οι συναντήσεις αυτές σηματοδοτούν μια νέα αρχή, μετά από 24 χρόνια, στη συνεργασία μεταξύ των δύο υπηρεσιών – Πυροσβεστικού Σώματος και Δασικής Υπηρεσίας (σ.σ. της πλέον αρμόδιας για τα δάση).

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, εγκαινίασαν μία νέα συνέργεια, διοργανώνοντας αυτό το διάστημα κοινές συναντήσεις ανά την Ελλάδα των κατά τόπους Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με τα στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε θέματα δασοπροστασίας-δασοπυρόσβεσης, καθώς και για την αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων και ρόλων.

Οι δύο πρώτες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα, υπό τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη και τον υφυπουργό Γιώργο Αμυρά, ενώ ακολούθησαν συσκέψεις σε Ιωάννινα, Πάτρα και Κρήτη, υπό τους υφυπουργούς, Ευάγγελο Τουρνά και Γιώργο Αμυρά.

Σημειώνεται ότι το «παρών» στη σημερινή σύσκεψη έδωσαν οι αντιπεριφερειάρχες Βορείου Αιγαίου Παναγιώτης Χριστόφας, Παναγιώτης Κουφέλος, Βασίλειος Πανουράκης και Παντελής Βρουλής, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Χρήστος Ευστρατίου, καθώς και ο προϊστάμενος αυτοτελούς Δ/νσης Πολ. Προστασίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Αθανάσιος Δρόσος.

Μετείχαν, επίσης, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος, ο γενικός διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Ευάγγελος Γκουντούφας, η προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Δασών Άρτεμις Αλεξιάδου και οι διευθυντές Δασών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024