Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ούτε ένα κλαδί στον δρόμο

Ούτε ένα κλαδί στον δρόμο

Ο Δήμος Βύρωνα αποφάσισε να δαπανήσει μέρους του προϋπολογισμού του προκειμένου να προμηθευτεί ειδικούς κάδους ώστε οι δημότες να απορρίπτουν εκεί κλαδιά από δέντρα και ότι άλλο σχετίζεται. Τα τοποθέτησε σε αρκετά σημεία της πόλης και τουλάχιστον εκεί δεν πρέπει να δούμε ούτε ένα κλαδάκι πεταμένο κάτω.

Σαράντα (40) μεγάλους καφέ κάδους μόνο για κλαδέματα, τοποθέτησε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου σε όλο τον Βύρωνα και περίπου άλλοι τόσοι τοποθετούνται μέσα στο Νεκροταφείο για την απόρριψη κλαδιών, λουλουδιών κλπ.

Στους ειδικούς αυτούς κάδους οι δημότες καλούνται να ρίχνουν όλα τα κλαδέματα από τους κήπους ή τις γλάστρες τους, προκειμένου αυτά στη συνέχεια να αξιοποιούνται ως βιοαπόβλητα. Με τον τρόπο αυτό επιστρέφεται στη φύση ότι της ανήκει, μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων που καταλήγουν στη χωματερή της Φυλής και το σχετικό κόστος που επιβαρύνει το Δήμο ενώ παράλληλα προστατεύεται το περιβάλλον.

Καλό είναι τα κλαδέματα να έχουν τεμαχιστεί -όσο γίνεται- για να μειώνεται ο όγκος τους φυσικά.

Από εκεί και πέρα, ο κάθε πολίτης είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Είναι αδύνατο κάθε σπίτι να έχει και τον δικό του κάδο για τα κλαδέματα για τον προφανή λόγο πως δεν υπάρχει ο στόλος και το προσωπικό ώστε να συλλέγονται από κάθε γειτονιά ούτε στο Βύρωνα ούτε πουθενά.

Είναι πλέον στο χέρι των δημοτών να εναποθέτουν τα κλαδέματα τους στους κάδους αυτούς. Και λίγο πιο μακριά να είναι αν κάποιος μπορεί και θέλει θα προσεγγίσει. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον για να ρίχνει ο καθένας όπου θέλει ή βολεύεται τα κλαδιά. Από την άλλη, οφείλει ο Δήμος να κάνει όσα περισσότερα δρομολόγια μπορεί με τα απορριμματοφόρα του προκειμένου να μαζεύει αυτά τα κλαδέματα αλλά και να αντικαθιστά άμεσα κάθε κάδο που έχει ζημιά.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024