Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Αλίμου: Θα γεμίσουν κάπνα τα σπίτια σας

Δήμαρχος Αλίμου: Θα γεμίσουν κάπνα τα σπίτια σας

Σε μια τοποθέτηση που θα συζητηθεί προέβη ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, με αφορμή την απόφαση του να μην δώσει στους δημότες να κάψουν στο τζάκι τους κορμούς των δέντρων και κλαδιά που έπεσαν από την χιονόπτωση. Τόσο ο Δήμος Γλυφάδας όσα και άλλοι έπραξαν το αντίθετο.

Προειδοποιεί τους ανθρώπους που προμηθεύτηκαν ξύλα για το τζάκι τους σε άλλους Δήμους, από δέντρα που έπεσαν, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, πως αν τα κάψουν στο τζάκι τους θα γεμίσουν κάπνα τα σπίτια και θα βλάψουν το περιβάλλον:

«Η ξυλεία αυτή είναι ακόμα νωπή και πολύ επιβλαβής για το περιβάλλον η καύση της. Δεν πρόκειται για καυσόξυλα που καίμε στο τζάκι, αλλά για (χλωρούς ακόμα) κορμούς που δεν πρέπει να καούν φέτος.

Οι κορμοί αυτοί θα μπορούν να καούν με ασφάλεια τον επόμενο χειμώνα, εφόσον φέτος αποθηκευθούν (για αρκετούς μήνες) σε ξηρό και θερμό περιβάλλον και μετατραπούν σε καυσόξυλα.

Συνεπώς, η καύση των δένδρων αυτών τώρα, αποτελεί σοβαρό λάθος με αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον, αλλά και για τα σπίτια (που θα γεμίσουν κάπνα κ.λπ.).

Επιπλέον, κάποια από τα δένδρα που έσπασαν και μαζέψαμε (π.χ. λεύκες) δεν είναι βραδύκαυστα, συνεπώς δεν καίγονται στο τζάκι, ούτως ή άλλως.

Γιαυτό και καταλήξαμε στην απόφαση οι κορμοί να μην μοιραστούν στους πολίτες προς καύση, αλλά να ακολουθήσουν κανονικά την οδό της ανακύκλωσης (κομποστοποίησης), μαζί με τα υπόλοιπα απόκλαδα και τα οργανικά μας απόβλητα.

Προσπαθούμε πάντοτε να κάνουμε την πλέον φιλική στο περιβάλλον και την πιο οικολογική διαχείριση των αποβλήτων μας, γιαυτό και ζητάμε την συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας σε αυτήν μας την προσπάθεια», δήλωσε ο Ανδρέας Κονδύλης απαντώντας σε ερωτήματα δημοτών του που του ζητούσαν να μάθουν τους λόγους που δεν μοίρασε τα ξύλα από τα σπασμένα δέντρα ως καυσόξυλα. όπως έκανε ο Δήμος Γλυφάδας και Παλαιού Φαλήρου μεταξύ άλλων.

Απάντησε τι πράττει ο δικός του Δήμος και για ποιο λόγο, αναφορικά με τους κορμούς και τα κλαδιά πεσμένων δέντρων:

«Για τα κλαδέματα, όπως και για τους κορμούς των σπασμένων δένδρων που μαζέψαμε μετά την κακοκαιρία «Ελπίδα», ο Δήμος μας εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης, το πλέον σύγχρονο και οικολογικό που υπάρχει:

– οι κορμοί, κλώνοι και απόκλαδα συγκεντρώνονται στο συνεργείο του Δήμου μας και τεμαχίζονται σε μικρά κομμάτια

– εν συνεχεία τα μεταφέρουμε στην μονάδα των Δήμων που παράγει κομπόστ και μετατρέπονται σε λίπασμα μαζί με άλλα οργανικά απόβλητα, επιστρέφουν δηλαδή στην φύση.

Με τον τρόπο αυτόν, ελαχιστοποιείται τόσο η επιβάρυνση στο δημοτικό Ταμείο, όσο (και κυριότερα) η επιβάρυνση στο περιβάλλον».

Γλυφάδα: Όλα τα σπασμένα κλαδιά και δέντρα τεμαχίζονται και χαρίζονται σε όλους δωρεάν καυσόξυλα

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024