Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολλά τα προβλήματα για τέταρτη ημέρα, δρόμοι «παγοδρόμια» και οργισμένοι πολίτες

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολλά τα προβλήματα για τέταρτη ημέρα, δρόμοι «παγοδρόμια» και οργισμένοι πολίτες

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» μπορεί να μας αποχαιρετά, ειδικά όσον αφορά την Αττική, αλλά τα προβλήματα παραμένουν.

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» φεύγει, αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Για τέταρτη μέρα οι επιπτώσεις της «Ελπίδας» είναι εδώ και όχι μόνο στα βόρεια προάστια, όπου τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα λόγω της εντονότερης χιονόπτωσης και της πιο χαμηλής θερμοκρασίας που επικρατεί.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως, όπως καταγγέλλουν οι πολίτες σε social media και σε ΜΜΕ, ότι πολλοί δρόμοι παραμένουν απροσπέλαστοι σε όλο το Λεκανοπέδιο, ενώ μεγάλο είναι το πρόβλημα σε αυτούς που έχουν γίνει «παγοδρόμια» με τους πεζούς να μην μπορούν να περπατήσουν με ασφάλεια.

Μεγάλες ήταν και οι δυσκολίες – που παραμένουν – για όσους επιχείρησαν να περάσουν και από κεντρικούς δρόμους. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα της Μεσογείων το πρωί όπου η κυκλοφορία γινόταν σε μια μόνο λωρίδα σε μεγάλο μέρος της λεωφόρου. Πολλά ήταν τα παρατημένα οχήματα στο δεξιό τμήμα της Μεσογείων. Δείτε σχετικό ρεπορτάζ από τον Ant1:

Παγετός και πεσμένα δέντρα

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι κεντρικές αρτηρίες είναι όλες ανοιχτές, όμως ο αποχιονισμός στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και μέσα στα στενά βρίσκεται σε εξέλιξη και η κατάσταση γίνεται αρκετά δυσκολότερη από τον παγετό, αλλά και από την πτώση των δέντρων.

Σε πολλές περιοχές, η μορφολογία του εδάφους είναι τέτοια που δεν βοηθάει, όπως στους δήμους του ανατολικού μετώπου του λεκανοπεδίου, δηλαδή Ζωγράφου, Ηλιούπολης και Βύρωνα. Ειδικά, στον δήμο του Βύρωνα υπάρχουν ακόμη αρκετά προβλήματα στην περιοχή του Καρέα.

Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα

Ασταμάτητα εργάζονται τα συνεργεία και στο βόρειο και ανατολικό τμήμα του λεκανοπεδίου, καθώς δέχθηκε μεγάλο όγκο χιονιού, όμως και εκεί υπάρχουν ακόμη δρόμοι κλειστοί από το χιόνι, όπως στην Αγία Παρασκευή, στου Παπάγου-Χολαργού, στα Βριλήσσια, στην Πεντέλη, στην Κηφισιά, στον Διόνυσο, στο Μαρούσι, στην Παλλήνη και στον Γέρακα.

Μεγάλες οι δυσκολίες στους ορεινούς οικισμούς δήμων

Εκτός λεκανοπεδίου, οι δήμοι απλώνονται σε μεγάλες εκτάσεις κι αυτό φέρνει καθυστερήσεις. Προβλήματα αντιμετωπίζουν κυρίως οι ορεινοί οικισμοί των δήμων του Μαραθώνα, της Ραφήνας – Πικερμίου και της Παιανίας και υπάρχουν εκεί και προβλήματα ηλεκτροδότησης. Αντίθετα, πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση στη Δυτική Αττική.

«Έχουμε τρεις ημέρες να κοιμηθούμε και συνεχίζουμε», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης και προσθέτει: «Υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν ρεύμα, αν κι εμείς έχουμε κάνει τον αποχιονισμό του δρόμου, για να μπορέσουν να περάσουν τα συνεργεία της ΔΕΔΗΕ. Αυτή τη στιγμή επιχειρούμε με οκτώ μηχανήματα στα Γλυκά Νερά, ώστε να ανοίξουν κι εκεί οι δρόμοι».

Σχετικά με το πότε εκτιμά πως θα έχει ολοκληρωθεί ο αποχιονισμός, ο κ. Μάδης απαντά: «Πιστεύουμε πως μέχρι το μεσημέρι θα έχουν ανοίξει όλες οι γειτονιές της πόλης».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA για τους δήμους της Αττικής

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024