Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: «Οι Ουκρανοί στήνουν προβοκάτσια αλά Μπούκα στο Σούμι υπό τις οδηγίες των βρετανικών μυστικών υπηρεσίων»

Ρωσία: «Οι Ουκρανοί στήνουν προβοκάτσια αλά Μπούκα στο Σούμι υπό τις οδηγίες των βρετανικών μυστικών υπηρεσίων»

Τι αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του.

Για στήσιμο προβοκάτσιας κατηγορεί η Ρωσία την Ουκρανία με τη βοήθεια των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με μακροσκελή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στο Telegram, η κυβέρνηση της Ουκρανίας επιδιώκει να στήσει σκηνικό αλά Μπούκα στην περιοχή του Σούμι έτσι ώστε να κατηγορήσει τα ρωσικά στρατεύματα ότι διέπραξαν θηριωδίες.

Εκπρόσωποι των ουκρανικών και δυτικών ΜΜΕ έχουν προσκληθεί στην πόλη Σερεντίνα Μπούντα στην περιοχή του Σούμι, η οποία βρισκόταν μέχρι πριν από λίγο καιρό υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων, για να βιντεοσκοπήσουν την προβοκάτσια, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο.

Επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη

Προκειμένου να συγκαλυφθεί η προβοκάτσια και να μην αποκαλυφθεί από πραγματικούς μάρτυρες, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη και ο τοπικός πληθυσμός εκδιώχθηκε βίαια από τα σημεία όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στη Νιζνιάγια Σιροβάτκα κοντά στο Σούμι, πτώματα σύρονται σε ένα από τα υπόγεια κατοικιών για να παρουσιαστούν ως δήθεν άλλο ένα έγκλημα του ρωσικού στρατού, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Οι «Βρετανοί κινηματογραφιστές» θέλουν να δείξουν ότι μονάδες ρωσικών στρατευμάτων σφαγίασαν και εξευτέλισαν πολίτες καθώς αποσύρονταν.

Άλλη μια ψεύτικη ταινία θα προωθηθεί από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης στο πολύ κοντινό μέλλον, σημειώνουν οι Ρώσοι. Στόχος του είναι να αυξήσει περαιτέρω τη ρωσοφοβία με φόντο την ταχέως εξελισσόμενη οικονομική κρίση της Ευρώπης, τονίζει το ρωσικό υπουργείο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει ότι τα στρατεύματα της χώρας αποχώρησαν από τη συγκεκριμένη περιοχή στις 20 Μαρτίου. Μάλιστα, στη συνέχεια επιτίθεται και κατά της Γαλλίας λόγω της παρουσίας γαλλικής χωροφυλακής στην Ουκρανία.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024