Ρωσία: Εκκαθαρίσεις αξιωματικών της FSB με… εντολή Πούτιν
Δεκάδες αξιωματικοί της FSB που ασχολούνταν με το «ουκρανικό ζήτημα» απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία με εντολή Πούτιν.
Στην αποκάλυψη ότι ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή για μαζική εκκαθάριση στελεχών της FSB, μετά την εξέλιξη των γεγονότων στην Ουκρανία, προχώρησε ο επικεφαλής τους ιστότοπου ερευνητικής δημοσιογραφίας Bellingcat Χρίστο Γκρόζεφ.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε περίπου 150 αξιωματικοί της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους με εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν.
- Διαβάστε επίσης: Ο «γρίφος» του Σεργκέι Σοϊγκού
Ο Γκρόζεφ υποστήριξε ότι οι αξιωματικοί υπηρετούσαν στην 5η υπηρεσία, η οποία ασχολούνταν με το «ουκρανικό ζήτημα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην επικεφαλής της 5ης υπηρεσίας της FSB αντισυνταγματάρχης Σεργκέι Μπεσέντα ήδη έχει συλληφθεί.
- Τόκιο: Τουλάχιστον 20 τραυματίες από ψεκασμό άγνωστης ουσίας σε εμπορικό κέντρο
- Αχαρνές: Οδηγός ταξί έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας από 3 άτομα που προσποιήθηκαν τους πελάτες
- Ο Μπαρτζώκας εμφανίστηκε στο πάρτι για το ευρωπαϊκό με την επετειακή φανέλα του Ολυμπιακού (pics)
- Η κυβερνητική εκδικητικότητα απέναντι στον Τζαβέντ Ασλάμ
- Τα μηνύματα της νέας παρέμβασης του Κώστα Καραμανλή την Τρίτη
- Δύο νεκροί στη Ρωσία μετά από ουκρανικές επιθέσεις
- Γωγώ Μαστροκώστα: Που θα γίνει η κηδεία – Η επιθυμία της οικογένειάς της
- Τι απάντησε ο Πίτερς για το μέλλον του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442