Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Καρφί» Ακάρ για προβοκάτσια - Οι νάρκες ίσως αφέθηκαν σκοπίμως στη Μαύρη Θάλασσα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Καρφί» Ακάρ για προβοκάτσια – Οι νάρκες ίσως αφέθηκαν σκοπίμως στη Μαύρη Θάλασσα

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, φαίνεται πως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιχειρείται προβοκάτσια με σκοπό την ενεργή συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ εξέφρασε υποψίες για το ενδεχόμενο οι νάρκες που βρίσκονται διάσπαρτες στη Μαύρη Θάλασσα να διοχετεύθηκαν σκοπίμως σε μια προσπάθεια να «ανοίξουν» τον δρόμο στα ναρκαλιευτικά του ΝΑΤΟ για να εισέλθουν στα ύδατα.

Απευθυνόμενος στα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Αποφάσεων και Εκτελεστικού Συμβουλίου (MKYK) του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) σε συνεδρίαση την περασμένη εβδομάδα, ο Ακάρ δήλωσε: «Έχουμε αμφιβολίες για το αν οι νάρκες αφέθηκαν σκόπιμα. Ίσως αυτές οι νάρκες να αφέθηκαν στο πλαίσιο ενός σχεδίου με στόχο τα ναρκαλιευτικά του ΝΑΤΟ να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα».

Θα τηρήσουμε τους κανόνες του Μοντρέ

Ο υπουργός είπε ότι το πιθανό σχέδιο μπορεί να αποσκοπούσε στην άσκηση πίεσης στην Τουρκία, αλλά η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Σύμβασης του Μοντρέ – που καθορίζει το καθεστώς των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων- , ανέφερε η Hürriyet.

«Θα τηρήσουμε τους κανόνες του Μοντρέ. Δεν θα αφήσουμε πολεμικά πλοία να μπουν στη Μαύρη Θάλασσα. Δεν θα επιτρέψουμε να εμπλακεί η Μαύρη Θάλασσα στον πόλεμο», είπε στα μέλη της ομάδας.

«Δεν γνωρίζουμε ποιος άφησε τις νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι ρωσικής κατασκευής, αλλά το ποια χώρα τις άφησε είναι υπό διερεύνηση. Υπάρχουν αναφορές ότι υπάρχουν περίπου 400 νάρκες. Μιλήσαμε με τις βουλγαρικές και τις ρουμανικές αρχές, που επίσης παρακολουθούν το θέμα», δήλωσε ο Ακάρ.

Τα ναρκαλιευτικά του ΝΑΤΟ

Κάποιοι λένε ότι ίσως οι νάρκες να έχουν αφεθεί στη Μαύρη Θάλασσα στο πλαίσιο ενός σχεδίου για ναρκαλιευτικά του ΝΑΤΟ να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα για να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία, δήλωσε ο Ακάρ.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε επίσης ότι οι νάρκες αυτές συνήθως κλειδώνουν μόνες τους όταν ξεκολλούν από το σχοινί, αλλά σύμφωνα με τις αναφορές των τουρκικών υπηρεσιών τέτοιο σύστημα δεν υπήρχε στις νάρκες που κατέστρεψε ο τουρκικός στρατός. «Επομένως, θα μπορούσαν να έχουν αφεθεί έτσι επίτηδες. Το ερευνούμε», πρόσθεσε.

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024