Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί σε δύσβατη δασική περιοχή στη Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
Συνολικά επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα και 4 αεροσκάφη, τύπου Καναντέρ.
Το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και -κατά πληροφορίες- φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.
Φωτό από xalkidikipolitiki.com
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε λίγο πριν από τις 6 το πρωί και αμέσως υπήρξε κινητοποίηση από ισχυρές τοπικές δυνάμεις πυρόσβεσης, που ενισχύθηκαν στη συνέχεια και από δυνάμεις όμορων νομών.
Από τη φωτιά δεν κινδυνεύουν σπίτια ή κατοικημένες περιοχές.
Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, στην περιοχή είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά τον Σεπτέμβριο του 2017. Τότε κάηκαν 2.000 στρέμματα δάσους και ελαιώνων.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ