Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Πώς καταρρέει ο ισχυρισμός της Πισπιρίγκου για «ιατρικό λάθος» στην κεταμίνη

Πάτρα: Πώς καταρρέει ο ισχυρισμός της Πισπιρίγκου για «ιατρικό λάθος» στην κεταμίνη

Σε όλα τα επεισόδια παρούσα είναι πάντα η μητέρα

Ο ισχυρισμός της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, ότι «η κεταμίνη δόθηκε κατά λάθος από τους γιατρούς» φαίνεται να καταρρίπτεται.

Το σημείο – κλειδί στην τοξικολογική έκθεση της Τζωρτζίνας από τον καθηγητή ιατροδικαστικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκο Ράικο, είναι ο μεταβολίτης της κεταμίνης, η ουσία νορκεταμίνη.

Όταν οι γιατροί  μπήκαν στο δωμάτιο, το κορίτσι έχει ήδη υποστεί ανακοπή και έχει 32 σφύξεις. Στις καταθέσεις τους είναι σαφείς για τα φάρμακα που έδωσαν.

«Τα μόνα φάρμακα που χορηγήσαμε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης ήταν αδρεναλίνη ανά πέντε λεπτά και κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης ροκουρόνιο» κατέθεσε η εντατικολόγος στο «Αγλαΐα Κυριακού», σύμφωνα με το STAR.

Αυτές οι δύο ουσίες δεν εντοπίστηκαν στην τοξικολογική ανάλυση, γιατί όταν χορήθηκαν, η Τζωρτζίνα είχε ήδη φύγει από τη ζωή και δεν κυκλοφορούσαν στο αίμα της.

Το δεύτερο στοιχείο που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου για ιατρικό λάθος είναι η ποσότητα των 6.5 mg ανά λίτρο αίματος. Συνεπώς, δεν θα μπορούσαν οι γιατροί από ατύχημα να χορηγήσουν μία τόσο μεγάλη δόση.

Δόθηκε άλλη ουσία στη Τζωρτζίνα και στα άλλα επεισόδια

Τα μυστηριώδη επεισόδια της Τζωρτζίνας ξεκινούν στις 8 Απριλίου 2021. Ένα υγιέστατο παιδί που ξαφνικά εμφανίζει σοβαρά  συμπτώματα: Άπνοια, ταχυκαρδία, καταστολή, νυσταγμό, μυδρίαση, σπασμοί, ναυτία και εμετοί προβληματίζουν τους θεράποντες γιατρούς της που δεν μπορούν να εξηγήσουν επιστημονικά τι συμβαίνει στο παιδί.

Σε όλα τα επεισόδια παρούσα είναι πάντα η μητέρα. Το παιδί ησυχάζει μόνο όταν μπαίνει σε ΜΕΘ. Οι γιατροί, έχοντας πια εικόνα τι έχει συμβεί, υποψιάζονται ότι στη Τζωρτζίνα δίνονταν εκτός από κεταμίνη και άλλες αναισθητικές ουσίες που τη δηλητηρίαζαν.

Το μόνιτορ από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας, όπως αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής», δείχνει ότι όλα είναι φυσιολογικά στο κορίτσι. Οι σφυγμοί της 86 το λεπτό και ο κορεσμός στο οξυγόνο της στο 97. Η κλινική της εικόνα αλλάζει προς το χειρότερο όταν επιστρέφει και πάλι σε δωμάτιο.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Ρούλας, Όθων Παπαδόπουλος, επανέλαβε ότι η πελάτης του δεν γνώριζε την ουσία κετάμινη και μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.

«Η τοξικολογική εξέταση που έγινε στη μικρή Τζωρτζίνα μετά τον θάνατο της δεν είναι σε πλήρη αντιστοιχία με την φαρμακευτική αγωγή που της χορηγείτο, oι oυσίες δηλαδή που δίνονταν κατά τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας δεν καθρεφτίζεται επακριβώς, υπάρχουν αναντιστοιχίες, υπάρχουν πράγματα που είναι και δεν θα έπρεπε να είναι».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024