Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«1» ημίχρονο, «2» τελικό – Νύχτα ντροπής και καχυποψίας στην EuroLeague

«1» ημίχρονο, «2» τελικό – Νύχτα ντροπής και καχυποψίας στην EuroLeague

Ανατροπές από το +20, ξαφνικά… black out στις καθυστερήσεις και ένα παιχνίδι που κρίνει την αξιοπιστία της EuroLeague και «καίει» τη Μακάμπι

Βγαλμένα από τα ομορφότερα όνειρα των… περίεργων ανά τον πλανήτη ήταν όσα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής στα παιχνίδια της EuroLeague. Κυρίως σε δύο εξ αυτών. Στα μοναδικά όπου υπήρχε βαθμολογικό διακύβευμα. Με όσα συνέβησαν στα παιχνίδια της Ρεάλ και της Εφές να αποτελούν κηλίδα για τη διοργάνωση. Αλλά και ένα λόγο για να πανηγυρίζουν όλοι οι «πες μου ένα ματσάκι να κονομήσουμε», καθώς οι υποψίες τους… φουντώνουν.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχτηκε την Μπάγερν το βράδυ της Παρασκευής. Με νίκη της θα «κλείδωνε» τη 2η θέση και θα αντιμετώπιζε τη Μονακό στα νοκ άουτ παιχνίδια της EuroLeague. Το παιχνίδι, υγιεινός περίπατος  για τρία δεκάλεπτα και η διαφορά σε επίπεδα +20 πόντων σταθερά υπέρ των Ισπανών (54-34-, 56-36, 61-41). Είναι χαρακτηριστικό ότι το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με τη Ρεάλ μπροστά στο σκορ με +16 (75-59).

Κι όμως, σε 10 λεπτά στην 4η περίοδο, η Ρεάλ έκανε το απίστευτο. Από το +16 βρέθηκε να χάνει το παιχνίδι με τρομερή άνεση και σκορ 88-97. Με το επιμέρους σκορ της περιόδου να είναι 13-38 υπέρ των Βαυαρών.

Αν όμως γινόταν μόνο αυτό, τότε θα μπορούσε ο «πες μου ένα ματσάκι να κονομήσουμε» φίλος μας να μην πονηρευτεί. Να μην τρίβει τα χέρια του. Αλλά ήρθε και το δεύτερο παιχνίδι να κλειδώσει τις υποψίες του. Διότι μόλις η Αναντολού Εφές είδε τι συνέβαινε στη Μαδρίτη και πως η Ρεάλ έχασε στο τέλος, άρα θα την έβρισκε στο δρόμο της στα νοκ άουτ παιχνίδια, με μειονέκτημα έδρας, ξαφνικά… έχασε το παρκέ κάτω από τα πόδια της. Και ω του θαύματος, έχασε από τον αδιάφορο και αποκλεισμένο Αστέρα.

Πάμε, όμως, να δούμε τι έγινε στο Βελιγράδι. Το παιχνίδι ήταν κλειστό. Καμία ομάδα δεν πήρε κεφάλι στο σκορ με πολλούς πόντους. Με τους Τούρκους, ωστόσο, σταθερά μπροστά. Ακριβώς 3’53 πριν από τη λήξη του αγώνα ο Μπράιαντ Ντάνστον κάνει το 82-77 υπέρ της ομάδας του. Αλλά κάπου εκεί η μηχανή έσβησε. Με το μάτι σε όσα γίνονταν την ίδια ώρα στη Μαδρίτη, η Εφές έγινε άλλη ομάδα. Μέσα σε 3,5 λεπτά ο αποκλεισμένος Ερυθρός Αστέρας έκανε σερί 16-3, η τουρκική ομάδα σκόραρε μόνο με βολές (και κάποιες τις έχασε κιόλας ο Λάρκιν του 95%) και έτσι φθάσαμε στο τελικό 93-85.

Αυτό δε σημαίνει, βεβαίως, ότι η Εφές θα αποφύγει τη Ρεάλ στα νοκ άουτ. Αυτό θα κριθεί από το τι θα κάνει η Μακάμπι Τελ Αβίβ εντός έδρας με τη Φενέρμπαχτσε. Στο μοναδικό παιχνίδι που απομένει για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της EuroLeague και το οποίο διεξάγεται την Τετάρτη (13/4). Εάν η Μακάμπι νικήσει, θα τερματίσει 5η και άρα θα αντιμετωπίσει την 4η Ρεάλ με μειονέκτημα έδρας. Εάν χάσει από τη Φενέρ, την οποία νίκησε στην Τουρκία ακόμη και ο… μισός Παναθηναϊκός, τότε θα παίξει με την Αρμάνι Μιλάνο.

Το δίλημμα είναι εδώ. Αλλά πέρα από τα διλήμματα, εκείνο που είναι εδώ, είναι η καχυποψία. Και είναι τουλάχιστον απαράδεκτο για ομάδες κορυφαίες, για πρωταθλήτριες Ευρώπης, για πρόσωπα με ιστορία και πορεία στο μπάσκετ, να βάζουν τον κόσμο σε πονηρές σκέψεις. Όχι άδικα…

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024