Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης της Grecia Salentina

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης της Grecia Salentina

Η ΠτΔ επισκέφθηκε τα ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας, στην περιοχή Σαλέντο της Κάτω Ιταλίας.

Επίτιμη δημότης της Grecia Salentina ανακηρύχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στα ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας, στην περιοχή Σαλέντο της Κάτω Ιταλίας, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Ένωσης Ελληνόφωνων Δήμων της Grecia Salentina, Roberto Casaluci, με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την 20ή επέτειο από την ίδρυση της Ένωσης.

Η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε τη χαρά και την συγκίνησή της για την μεγάλη αυτή τιμή και εξήρε τις εικοσάχρονες προσπάθειες της Ένωσης των Δήμων Grecia Salentina να διαφυλάξει τις παραδόσεις, την ιστορία, καθώς και την τοπική διάλεκτο.

«Όταν παρακολουθώ νέους μουσικούς να γράφουν τα τραγούδια τους στα γκρίκο· όταν ακούω μικρά παιδιά να μιλούν ελληνικά. Αγαπητέ κύριε Casaluci, με το έργο σας αποδεικνύετε ότι η Ελλάδα δεν είναι απλώς μια γεωγραφική περιοχή, μια φυσική επικράτεια. Είναι μια cosa mentale, μια πνευματική κατάσταση. Υπάρχει, ζει, φωτίζει, όσο την τρέφουμε και τη διατηρούμε. Όπως την τρέφετε και τη διατηρείτε όλοι εσείς οι συνδημότες μου. Με ιδιαίτερη περηφάνια για την αντοχή, την επιμονή, την αγάπη με τις οποίες ποτίζετε τις ελληνικές σας ρίζες, δέχομαι τη μεγάλη τιμή να γίνω κι εγώ μία από σας. Σας ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ειδική αναφορά έκανε στις σχέσεις Ελλάδας – Ιταλίας, υπογραμμίζοντας ότι αποτελούν δύο ιστορικά μέλη της ευρωπαϊκής μας οικογένειας, που συνδέονται με ισχυρούς και πολύχρονους δεσμούς φιλίας. Όπως σημείωσε η Πρόεδρος, «είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι σε αυτή την οδυνηρή συγκυρία που βιώνει η Ευρώπη, έπειτα από την απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι χώρες μας, προσηλωμένες σε κοινές δημοκρατικές αρχές και αξίες και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, παραμένουν εγγυητές σταθερότητας και καλής γειτονίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, μιας γέφυρας φιλίας, ειρήνης και πολιτισμού, που ενώνει τους ανθρώπους από αρχαιοτάτων χρόνων».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρακολούθησε πολιτιστικές εκδηλώσεις, ξεναγήθηκε σε μουσεία, επισκέφθηκε βιβλιοθήκες, παρέστη στα εγκαίνια αναμνηστικής στήλης για την 20ή επέτειο της Ένωσης Δήμων της Grecia Salentina και συνομίλησε με τους κατοίκους των ελληνόφωνων Δήμων.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε ακόμη τους Δήμους Castrignano dei Greci, Carpignano Salentino, Melpignano, Zollino, Martignano και Sternatia.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024