Κολομβία: Χείμαρρος λάσπης σάρωσε μεταλλείο – Τουλάχιστον 12 νεκροί
Κάποιοι εργαζόμενοι γευμάτιζαν, άλλοι ετοιμάζονταν να πάνε να ξεκουραστούν, μερικοί τέλειωναν τη δουλειά τους όταν έγινε η πλημμύρα
Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο αγνοούνται σε μεταλλείο μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη βορειοδυτική Κολομβία.
«Έχουμε δώδεκα νεκρούς (…) και υπάρχουν ακόμη δύο αγνοούμενοι», είπε στον Τύπο ο Έκτορ Ουρέγο, ο δήμαρχος της Αμπριακί, στη νομαρχία Αντιόκια, όπου εκτυλίχθηκε η καταστροφή.
Χείμαρρος λάσπης χτύπησε ξαφνικά καταυλισμό εργαζομένων στο μεταλλείο Ελ Πορβενίρ στις 18:30 την Τετάρτη (τοπική ώρα· στις 02:30 χθες Πέμπτη ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε.
Κάποιοι εργαζόμενοι «γευμάτιζαν, άλλοι ετοιμάζονταν να πάνε να ξεκουραστούν, μερικοί τέλειωναν τη δουλειά τους όταν έγινε η πλημμύρα», δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Telantioquia.
Υπερχείλιση ποταμού
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, η καταστροφή οφειλόταν στην ξαφνική υπερχείλιση ποταμού στην ορεινή περιοχή.
Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των δύο αγνοούμενων διακόπηκε ως σήμερα το πρωί εξαιτίας των άσχημων μετεωρολογικών συνθηκών.
«Εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο χειμώνας είναι αδυσώπητος (…). Σε γειτονικό χωριό, τη Σάντα Τερέσα, υπήρχε επίσης απειλή πλημμύρας. Χρειάστηκε να εκκενώσουμε σπίτια και ελπίζουμε ότι δεν θα γίνει τίποτα πιο σοβαρό», είπε ο κ. Ουρέγο, διευκρινίζοντας πως εκτοπίστηκαν κάπου είκοσι οικογένειες.
Το μεταλλείο Ελ Πορβενίρ λειτουργούσε νόμιμα, με την άδεια των αρχών, σύμφωνα με τον αυτοδιοικητικό αξιωματούχο, που δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα είδη των μεταλλευμάτων που εξορύσσονται σε αυτό.
«Ομάδα επαγγελματιών βρίσκεται καθ’ οδόν» για τον τόπο της καταστροφής, ανέφερε από την πλευρά του το τοπικό παράρτημα της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.
Ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε εξέφρασε «αλληλεγγύη με τις οικογένειες των θυμάτων» μέσω Twitter. «Οι οργανισμοί διάσωσης διεξάγουν (…) επιχειρήσεις έρευνας για τους αγνοούμενους», πρόσθεσε.
Στις αρχές Φεβρουαρίου, κατολίσθηση που προκλήθηκε από σφοδρές βροχοπτώσεις είχε στοιχίσει τη ζωή σε 14 ανθρώπους και είχε τραυματίσει δεκάδες άλλους στην κεντροδυτική Κολομβία.
- Μια συναυλία «ζέσταμα» για όλα όσα πρόκειται να ζήσουμε στo Φ Hill Sessions
- Το φάντασμα της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Νάρβα» – Η Ρωσία αλλάζει πίστα στον υβριδικό πόλεμο στην Ευρώπη
- O πρωθυπουργός «πετάει χαρταετό» και προσβάλλει την κοινωνία
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στα Ιωάννινα
- Αρκάς: Η «καλημέρα» της Μεγάλης Δευτέρας
- Πέντε εγκαυματίες στο νοσοκομείο της Χίου – Φέρεται να κατασκεύαζαν ρουκέτες για το βράδυ της Ανάστασης
- Ακόμα και ο καφές θέλει το σωστό timing
- Πετρέλαιο κίνησης: Σε ετοιμότητα και η Ελλάδα για πιθανές ελλείψεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442