Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Irina Dzhus: Κολεξιόν από ενδύματα που διέσωσε εγκαταλείποντας την Ουκρανία

Irina Dzhus: Κολεξιόν από ενδύματα που διέσωσε εγκαταλείποντας την Ουκρανία

Η σχεδιάστρια μόδας, πρόσφυγας σήμερα στη Βαρσοβία, έφυγε από το σπίτι της στη Vyshhorod με μια βαλίτσα

Αυτοσχέδια κολεξιόν με υλικό που χωρούσε σε μία μόνο βαλίτσα με ενδύματα τα οποία διέσωσε όταν υποχρεώθηκε να διαφύγει καθώς η χώρα της δεχόταν εισβολή δημιούργησε η Irina Dzhus, ιδρύτρια του ουκρανικού οίκου μόδας DZHUS.

Η σχεδιάστρια μόδας, πρόσφυγας σήμερα στη Βαρσοβία, έφυγε από το σπίτι της στη Vyshhorod με μια βαλίτσα η οποία περιείχε τα «μισά ενδύματα» από την κολεξιόν της φίρμας Άνοιξη-Καλοκαίρι 2022 με επωνυμία «Physique».

«Πέτρωσα απ’ τον τρόμο», μετά την έναρξη της εισβολής, λέει, μιλώντας στο Dezeen, η Dzhus. «Μέσα σε πέντε λεπτά, ετοίμαζα βαλίτσα. Τηλεφωνήσαμε στους συγγενείς μας να διαπιστώσουμε αν ήταν ζωντανοί. Έχοντας στον νου ότι μπορεί να χρειαζόταν να κάνω μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια, με τρεις γάτες, μπορούσα να πάρω μόνο όσες αποσκευές θα είχα τη δυνατότητα να κουβαλήσω.

Το ταξίδι διαφυγής μας ήταν μια ακραία πρόκληση». Φτάνοντας στη Βαρσοβία, η σχεδιάστρια μόδας άρχισε να εξερευνά τρόπους για να λειτουργήσει η φίρμα. «Προς το παρόν, μαθαίνω την υποδομή της Βαρσοβίας και ερευνώ ευκαιρίες προμήθευσης υλικών και παραγωγής. Το να πει κανείς ότι έχουμε μετεγκαταστήσει το στούντιο DZHUS θα ήταν υπερβολή. Για την ώρα, νιώθω πολύ τυχερή που έχω διαφύγει και έφερα μαζί μου τις τελευταίες κρεασιόν μας» ομολογεί.

Η κολεξιόν «Physique» χαρακτηρίζεται από δραματικές, ερμαφρόδιτες σιλουέτες δημιουργημένες από υλικά όπως μαλλί με πλέξη λάστιχο και τσαλακωμένη οργάντζα.

«Όλα τα ενδύματα είναι μετασχηματιστές – κάποια μπορούν να μετασχηματιστούν ακόμη και σε αξεσουάρ» διευκρινίζει η Irina Dzhus. «Παραδοσιακά, η παλέτα για την DZHUS είναι πολύ συγκρατημένη, περιορισμένη σε αποχρώσεις μαύρου, λευκού και μπεζ για να τραβήξει όλη την προσοχή στο σχήμα των πολυχρηστικών σχεδίων μας» προσθέτει.

Αυτή την περίοδο η φίρμα δωρίζει το «30 με 50%» των εσόδων από την πώληση αυτών των ενδυμάτων στην οργάνωση Come Back Alive η οποία υποστηρίζει αυτούς που υπηρετούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και στα καταφύγια ζώων Sight και Plyushka, καθώς και στην οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων UAnimals. Το υπόλοιπο χρησιμεύει για την επιβίωση της DZHUS. Αναμένεται η άφιξη περισσότερων κρεασιόν που συγγενείς κατάφεραν να στείλουν με ταχυδρομείο στην Πολωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024