Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Απίστευτες αποκαλύψεις για την αναφορά κακοποίησης της Τζωρτζίνας στο «Χαμόγελο» - Έλεγχος με... ραντεβού

Πάτρα: Απίστευτες αποκαλύψεις για την αναφορά κακοποίησης της Τζωρτζίνας στο «Χαμόγελο» – Έλεγχος με… ραντεβού

«Είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι έπρεπε αυτή η οικογένεια - όπως κάθε οικογένεια σε κάθε ευνομούμενη χώρα - να έχει μπει στο μικροσκόπιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Γιαννόπουλος, κάτι που προφανώς ουδέποτε συνέβη.

Μία σημαντική αποκάλυψη έκανε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού», για την καταγγελία που είχε γίνει το 2014, όταν η άτυχη Τζωρτζίνα ήταν μωρό ακόμη, σύμφωνα με την οποία υπήρξε κακοποίηση του παιδιού από τους γονείς του και ιδιαίτερα από τη μητέρα του, στην Πάτρα.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή Tlive του Alpha, η καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» «έγινε στις 22 Αυγούστου του 2014 και αφορούσε σε «κακοποίηση από την οικογένεια Δασκαλάκη και, συγκεκριμένα, μιλούσε και για την σύζυγο Ρούλα, η οποία εθεάθη να κακοποιεί το παιδί, όπως αναφέρεται».

«Η αναφορά (σ.σ. ο κ. Γιαννόπουλος διευκρίνισε πως αποκαλείται «αναφορά» και όχι «καταγγελία», επειδή δεν αποδείχτηκε) εστάλη ως επείγουσα στην Εισαγγελία. Θα πρέπει να σας πω, λοιπόν», υπογράμμισε, «ότι ενώ τα υπόλοιπα για το τι έγινε, τα έχουμε από δημοσιογραφικές επικοινωνίες, χθες (5/4) επικοινώνησε μαζί μου μία εξαιρετική εισαγγελέας, η οποία, στην πορεία της συνεργασίας μας, έχει σώσει πολλά παιδιά, και μου διευκρίνισε κάποια πράγματα πολύ σημαντικά».

Και προσέθεσε, συγκεκριμένα:

«Στις 25 Αυγούστου πήρε στα χέρια την αναφορά η Εισαγγελία (σ.σ. επειδή ήταν Σαββατοκύριακο, όπως τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος. Το Χαμόγελο, την έστειλε την ίδια ημέρα, δηλαδή στις 22/8). Στις 27 Αυγούστου, η Εισαγγελία έστειλε την αναφορά στην ομάδα παιδικής προστασίας του Δήμου Πατρέων. Και την 1η Οκτωβρίου πήγαν από τον Δήμο να κάνουν έρευνα με… προειδοποίηση και με ραντεβού!».

Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε, στη συνέχεια, πως η έρευνα έγινε και «διαπιστώθηκε ότι το σπίτι ήταν καλά βαλμένο, ότι ήταν περιποιημένο κ.λπ. ενώ δεν διαπιστώθηκε κακοποίηση. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να πούμε ότι έπρεπε αυτή η οικογένεια – όπως κάθε οικογένεια σε κάθε ευνομούμενη χώρα – να έχει μπει στο μικροσκόπιο», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας: «έτσι, οτιδήποτε συμβαίνει από εκεί και πέρα, θα πρέπει να ενημερώνεται επιτέλους μία υπηρεσία για το τι συμβαίνει στα παιδιά, για να μπορούν να κρατάνε στοιχεία για το μέλλον».

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η πρώτη εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, με αναφερόμενες εκχυμώσεις, έγινε τον Ιανουάριο του 2014, αρκετούς μήνες πριν την αναφορά για κακοποίηση στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου δήλωσε πως η καταγγελία για κακοποίηση της Τζωρτζίνας «έγινε από πρώην σύντροφο του Μάνου Δασκαλάκη, για λόγους ζηλοτυπίας».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η κοινωνική λειτουργός από τον Δήμο Πατρέων, που έκανε τον έλεγχο στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη τον Οκτώβριο του 2014.

Όσο για την κοινωνική λειτουργό, ουσιαστικά, δεν εισέφερε κάτι, αφού μετά την πάροδο τόσων χρόνων, δήλωσε πως δεν θυμάται τίποτα:

«Επειδή εγώ επικοινώνησα πριν, δεν μπορώ να θυμάμαι πριν οκτώ χρόνια εάν πήγα εγώ. Είχα πολλές περιπτώσεις, δεν μπορώ να θυμάμαι τα ονόματα της κάθε οικογένειας. Πριν από λίγο επικοινώνησα με συνάδελφο που είναι ακόμα στην ομάδα προστασίας και της λέω ‘θύμισέ μου ποια συνάδελφος πήγε τότε’ και μου είπε ‘μάλλον είχες πάει εσύ, εννοώντας εμένα. Δεν το θυμάμαι καθόλου, γιατί δεν ήταν σαν ‘Πισπιρίγκου’ η αίτηση, ήταν σαν ‘Δασκαλάκη’. Δυστυχώς, ψάχνω από το πρωί να βρω το αρχείο μου και δεν το έχω, γιατί μετά από τόσα χρόνια, δεν μπορώ να έχω αρχείο όλων αυτών των περιπτώσεων. Η έκθεσή μου υπάρχει όμως στην ομάδα προστασίας ανηλίκων», είπε.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024