Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάκης Δελαπόρτας: Η ζωή του στο θέατρο, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Ρένα Βλαχοπούλου

Μάκης Δελαπόρτας: Η ζωή του στο θέατρο, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Ρένα Βλαχοπούλου

Ο ηθοποιός που έχει αφιερώσει τη ζωή του τα τελευταία χρόνια στην συγγραφή βιογραφιών μίλησε για τις εμπειρίες του. 

O Μάκης Δελαπόρτας αφηγήθηκε μερικές από τις πιο όμορφες ιστορίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο ηθοποιός που έχει αφιερώσει τη ζωή του τα τελευταία χρόνια στην συγγραφή βιογραφιών μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τις εμπειρίες του.

«Πήγα και ζήτησα από εταιρείες τα master tapes και μου είπαν “πάρ΄τα, κάνε τα ό,τι θες και πέτα τα. Μάζεψα το υλικό, τις μουσικές από 300 ταινίες πριν πεταχτούν στις χωματερές» εξομολογήθηκε ο ίδιος και συνέχισε: «Οι γονείς μου δεν είχαν καμία σχέση με το σινεμά. Ήταν καρμικό που γεννήθηκα δίπλα σε ένα θερινό σινεμά και εκεί πέρασα τα περισσότερα καλοκαίρια της ζωής μου. Η τρέλα μου ήταν να παίρνω ένα κασετοφωνάκι και πήγαινα και ηχογραφούσα τα τραγούδια»

Είδωλό του ήταν και είναι η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Συναντήθηκαν πρώτη φορά σε μία παράστασή της, όταν πιτσιρίκι ακόμα πήγε να της ζητήσει αυτόγραφο και από τότε οι δρόμοι τους ενώθηκαν.

«Μόνο για τη Βουγιουκλάκη ήταν ιεροτελεστία το αυτόγραφο. Χτυποκάρδι από όλους, για να δουν το είδωλό τους. Πήγα κι εγώ, με είδε και μου είπε “για να σε δω ξανθούλη, τι όμορφο που είσαι” Αυτό ήταν με πήρε κοντά της. Μου είπε ότι είδε μία φλόγα στα μάτια μου και από την άλλη έψαχνε ένα ξανθό παιδί για το “Καμπαρέ”» ανέφερε για την μεγάλη του αγάπη.

«Πήγα στον Μεταξόπουλο και του είπα να με πάρουν στον θίασο που ήταν με τη Ρένα. Μου είπε ότι θα έπρεπε να με δει κι εκείνη. Και πήγα να τη βρω κάτω από το σπίτι της και με δέχτηκε αμέσως» δήλωσε ο ίδιος.

«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Ρένα Βλαχοπούλου δεν έπαιξαν ποτέ μαζί γιατί ήταν τα αντίπαλα δέη. Η Αλίκη την αγαπούσε πολύ και μου έλεγε “τι τυχερός είσαι που κάνεις παρέα με τη Ρένα” και σε μία βδομάδα την πήρα και πήγαμε να φάμε. Ενημέρωσα τη Ρένα ότι η Αλίκη δεν τρώει τίποτα, κανένα ψαράκι κτλ. Μου είπε ότι επειδή θα ήταν και άλλοι θα έφτιαχνε και κατσικάκι.

Πήγαμε εκεί η Αλίκη τρελάθηκε με τη Ρένα. Εκείνο το βράδυ έσκασε από το φαΐ, έφαγε κατσικάκι και πατατούλες».

Δείτε το βίντεο

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024