Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Alfa Romeo σχεδιάζει ήδη τα επόμενα SUV της

H Alfa Romeo σχεδιάζει ήδη τα επόμενα SUV της

Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη της Tonale, η Alfa Romeo επικεντρώνεται στην εξέλιξη του… μεθεπόμενου SUV μέλους της γκάμας της το οποίο θα τοποθετηθεί στην κορυφή της και θα αξιοποιήσει αμιγώς ηλεκτροκίνητη τεχνολογία

Ένα μεγάλο ηλεκτροκίνητο SUV θα τοποθετηθεί επικεφαλής της γκάμας της ιταλικής φίρμας με ορίζοντα το 2027, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Alfa Romeo, Jean Philippe Imparato.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο του Pomiglianο όπου ήδη κατασκευάζεται η Tonale, το νέο μεγάλο SUV θα αποτελέσει κρίσιμη παράμετρο στην αύξηση των πωλήσεων της φίρμας στην Ευρώπη αλλά και σε ΗΠΑ και Κίνα.

Επίσης, όπως είχε αναφέρει το Νο 1 της Alfa Romeo σε προηγούμενη συνέντευξή του, το νέο μεγάλο SUV το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2026, φιλοδοξεί να φέρει σε δύσκολη θέση παραδοσιακούς premium κατασκευαστές καθώς η ιταλική φίρμα ορίζει ως βασικό ανταγωνιστή του και ταυτόχρονα ως άτυπο «πρότυπο» για το νέο της SUV, την BMW X5 από κάθε άποψη.

Ενδεικτική των προθέσεων της φίρμας, είναι παλαιότερη δήλωση του Jean Philippe Imparato o οποίος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «το πρότυπο για την τιμολογιακή πολιτική μας είναι η BMW. Για εμένα η τιμή δεν είναι ένα εργαλείο πωλήσεων, αλλά ένας μοχλός για να βελτιωθεί η θέση της εταιρείας. Δεν μπορεί να οικοδομήσει κανείς μια premium φίρμα αν βρίσκεται υπό πίεση για υψηλότερο όγκο πωλήσεων».

Φυσικά όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την ιταλική φίρμα, πριν το μεγάλο ηλεκτροκίνητο SUV που θα τοποθετηθεί πάνω από την Stelvio, αναμένεται ένα μικρό crossover το οποίο θα πάρει θέση στην βάση της γκάμας, θα ονομάζεται Brennero και θα κάνει την εμφάνισή του το 2024.

Παρά το ενδιαφέρον για τα SUV, η Alfa Romeo δεν πρόκειται να εγκαταλείψει και τις πιο παραδοσιακές ενασχολήσεις της οι οποίες μεταφράζονται στην εξέλιξη ενός διαδόχου για την Giulia με τη διαφορά βέβαια ότι όπως έχει αποκαλύψει ο επικεφαλής της ιταλικής φίρμας, θα πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

Αντιθέτως, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Giulietta, είναι αμφίβολο ότι θα γνωρίσει συνέχεια. Όπως χαρακτηριστικά έχει σημειώσει ο Jean Philippe Imparato σχετικά με το ζήτημα, «για την compact κατηγορία έχουμε την Tonale η οποία αποτελεί ένα παγκόσμιο προϊόν. Η Giulietta αποτελεί αποκλειστικά ευρωπαϊκή υπόθεση και εμείς επιθυμούμε η Alfa Romeo να είναι μια παγκόσμια φίρμα».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024