Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάρκα για σκύλους: Εννιά δήμοι έφτιαξαν επίγειους παράδεισους

Πάρκα για σκύλους: Εννιά δήμοι έφτιαξαν επίγειους παράδεισους

Ο σκύλος σας έχει ανάγκη να τρέξει, να παίξει και να κοινωνικοποιηθεί και υπάρχουν πια αρκετοί χώροι στην Αττική που μπορούν να του προσφέρουν όμορφες περιπέτειες.

Η βόλτα με τον σκύλο μπορεί να γίνει από καθημερινή ανάγκη μια όμορφη ευκαιρία για οικογενειακή έξοδο.

Ο σκύλος σας έχει ανάγκη να τρέξει, να παίξει και να κοινωνικοποιηθεί και υπάρχουν πια αρκετοί χώροι στην Αττική που μπορούν να του προσφέρουν όμορφες περιπέτειες.

Διάφοροι δήμοι έχουν προχωρήσει στην κατασκευή, ή αναβάθμιση δημόσιων χώρων πρασίνου, όπου αυτή η «ανάγκη» γίνεται πραγματικότητα και γεμίζει χαρά, τόσο τα σκυλάκια, όσο και τους ιδιοκτήτες αυτών.

Το CKG προτείνει 9 όμορφα πάρκα σκύλων, όπου η βόλτα και η διασκέδαση των κατοικιδίων γίνεται η πιο όμορφη καθημερινή συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων.

1. Πάρκο κοινωνικοποίησης και άσκησης σκύλων, Γαλάτσι

Πριν από 3 χρόνια, εγκαινιάστηκε το πάρκο κοινωνικοποίησης και άθλησης σκύλων του Δήμου Γαλατσίου εγκαινιάστηκε στο Άλσος Βεΐκου προς χαρά των τετράποδων φίλων και συνοδών τους. Σημειώνεται ότι το πάρκο διαμορφώνεται σε δύο ανεξάρτητους χώρους, ένας για τα μεγαλόσωμα σκυλιά και ένα για τα μικρόσωμα και κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά σχετικά πρότυπα. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, διαδρόμους, παιχνίδια άσκησης, χώρο αναμονής με στέγαστρο για τον ήλιο και τη βροχή, με παγκάκια και δέστρες σκύλων, 3 κλειστούς χώρους ασφαλών εισόδων εξόδων των συνοδών και των ζώων, παρτέρια φυτεμένα με εντομοαπωθητικά φυτά που υποστηρίζονται από αυτοποτιζόμενο σύστημα. Υπενθυμίζεται πως για την είσοδο στα πάρκα απαιτείται για όλους τους χρήστες η εγγραφή και η έκδοση κάρτα μέλους, με στοιχεία του συνοδού και του ζώου, και την χρήση μοναδικού κωδικού εισόδου στα πάρκα. Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους κατοίκους και δημότες του Δήμου Γαλατσίου, ενώ η συνδρομή για μη κατοίκους και δημότες είναι 36€ τον χρόνο.
Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι
Τηλ.:  213 2055 385

2. Πάρκο Σκύλων Αγίων Αναργύρων – Καματερού

Το Πάρκο Σκύλων – Φιλοζωικής Ευαισθητοποίησης ξεκίνησε να λειτουργεί πριν λίγους μήνες και αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού με στόχο να παρέχει στα κατοικίδια ζώα των δημοτών του τη δυανατότητα όχι μόνο να αθλούνται εύκολα και με ασφάλεια αλλά και να κοινωνικοποιούνται. Πρόκειται για ένα δημοτικό πάρκο αποκλειστικά για σκύλους που βρίσκεται στην Λεωφόρο Δημοκρατίας απένατι της κεντρικής πύλης του Στρατοπέδου (301). Ο χώρος είναι περιφραγμένος και ειδικά διαμορφωμένος για σκύλους. Παράλληλα, υπάρχουν παγκάκια για τους ιδιοκτήτες ώστε να ”ξεκουράζονται” όσο ο σκύλος τους κοινωνικοποιείται και αθλείται.
301 ΕΡΓ.ΒΑΣΕΩΣ, Άγιοι Ανάργυροι
Τηλ.: 2102614400, 2132023663

3. Πάρκο σκύλων Πετρούπολης

Το πάρκο, η διαμόρφωση του οποίου ολοκληρώθηκε πριν από 5 χρόνια, βρίσκεται μέσα στο άλσος του Αγ. Δημητρίου, σε ειδικά περιφραγμένο και ασφαλή χώρο με χώμα, έκτασης 2.760 τ.μ. Ο συγκεκριμένος χώρος διαθέτει ξύλινες και λαστιχένιες κατασκευές για παιχνίδια agility (ανάβαση, κατάβαση, ισορροπία, τραμπάλα, τσουλήθρα), ώστε να μπορούν να τρέξουν ελεύθερα και να παίξουν οι μικροί μας φίλοι, χωρίς να παρεμποδίζουν και να παρεμποδίζονται. Επιπλέον, στο χώρο υπάρχει βρύση, αλλά και ξύλινοι κάδοι για την περισυλλογή των ακαθαρσιών των σκύλων.
Αναπαύσεως 4-16, Πετρούπολη
Τηλ.: 2132024401

4. Πάρκο Σκύλων Ασύρματος, Άγιος Δημήτριος

Στον Άγιο Δημήτριο μπορείτε να βρείτε το πάρκο σκύλων Ασύρματος, που το όνομά του βασίζεται σε μία από τις οδούς που είναι δίπλα από το παρκάκι. Υπάρχει η δυνατότητα να ξεδιψάσει το σκυλάκι σας και ο χώρος είναι περιφραγμένος με κάποια σημεία που ίσως χρειάζονται περισσότερη προσοχή.
Ασυρμάτου 70, Άγιος Δημήτριος
Τηλ.: 2132007700, 2109714303

5. Πάρκα Σκύλων Άλσος Παπάγου & Χολαργού

Δύο χώροι γεμάτοι παιχνίδια για τα σκυλιά κοντά στα βόρεια προάστια και σε ένα από τα ομορφότερα άλση της Αττικής με δεντράκια, παγκάκια και βρύση με πόσιμο νερό. Το πρώτο είναι στο Άλσος Παπάγου, ή αλλιώς Μεγάλο Πάρκο Παπάγου και το δεύτερο είναι στο Άλσος Χολαργού στην Πλατεία Κύπρου με υψηλή περίφραξη 2 μέτρων για να μην φοβάστε ότι ο τετράποδος φίλος σας θα φύγει από την προσοχή σας για να επισκεφτεί άλλες γειτονιές. Φέτος, ολοκληρώθηκαν και έργα υποδομής, όπως αλλαγή περίφραξης, συντήρηση προϋπαρχουσών υποδομών και προσθήκη νέων οργάνων άσκησης εντός του Μεγάλου Πάρκου. Φυσικά, μπορείτε να αφήσετε τον σκύλο σας χωρίς λουρί, για να τρέξει ελεύθερα. Είναι περιφραγμένο, διαθέτει παιχνίδια agility και παρέχει στους τετράποδους φίλους μας φρέσκο νερό με μεγάλο μπωλ.
Ευρυπίδου 1, Χολαργός
Τηλ.: 2132002800

6. Πάρκο Σκύλων, Αργυρούπολη

Πρόκειται για το χώρο που βρίσκεται στο Οικογενειακό Πάρκο της Ανεξαρτησίας (208) στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής δίπλα από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Σε 12 στρέμματα το πάρκο διαθέτει εκπαιδευτικό βοτανικό κήπο, νέα παιδική χαρά, γήπεδο 5×5, πάρκο σκύλων, χώρους πικ νικ και ανοιχτό κινηματογράφο. Τα σκυλιά που το επισκέπτονται περνούν όμορφα με τα καινούργια παιχνίδια που υπάρχουν εκεί αφού δίνεται η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες τους να τα γυμνάσουν και να εκτονώσουν την ενεργητικότητά τους με πολλά παιχνίδια και εκπλήξεις για τους τετράποδους φίλους μας, όπως παιχνίδια κίνησης και άφθονο πράσινο για να τρέξουν ελεύθερα.
Δραγατσανίου 22,  Αργυρούπολη
Τηλ.: 2132018700, 213 2026 000

7.Πάρκο «Χαλικάκι», Ηλιούπολη

Ακόμη ένας χώρος μέσα σε ένα μεγαλύτερο πάρκο, αποτελεί το παρκάκι για σκύλους στην Ηλιούπολη. Η έκτασή του είναι 800 τετραγωνικά μέτρα και γύρω γύρω θα βρεις το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στίβου, χώρο για ποδηλασία, παιδική χαρά για παιδάκια, παγκάκια, κ.α. Ένας από τους πιο προσεγμένους χώρους, είναι μάλιστα και το μεγαλύτερο βιοκλιματικό πάρκο στην Αττική.
Αρτάκης 5 – 7, Ηλιούπολη
Τηλ.: 2109970000

8. Πάρκο σκύλων ΣΕΦ

Ένα πάρκο κοινωνικοποίησης και άθλησης σκύλων, όπως αναγράφει και η ταμπέλα, βρίσκεται στη γειτονιά του ΣΕΦ. Ένας αρκετά απλός χώρος, με τη δυνατότητα να ξεδιψάσει το σκυλάκι σας, ψηλή περίφραξη και κάποια παγκάκια για εσάς. Δεν υπάρχουν εδώ παιχνίδια agility, αλλά άπλετος χώρος για να τρέξει το τετράποδό σας χωρίς φόβο, αλλά με πάθος! Πρόκειται, δηλαδή, για κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο για να πραγματοποιούν μικρά και μεγάλα σκυλιά, ανέμελες βόλτες, να αθλούνται και να κοινωνικοποιούνται σε ένα ασφαλές περιβάλλον!
Ακτή Δηλαβέρη 19, Πειραιάς
Τηλ.: 2132022000, 2104893435

9. Πάρκο Σκύλων Φλοίσβου

Πρόκειται για ένα δημοτικό πάρκο αποκλειστικά για σκύλους, που βρίσκεται στο πάρκο του Φλοίσβου και πιο συγκεκριμένα δίπλα στο cine Φλοίσβος. Είναι ειδικά διαμορφωμένος, κατάφυτος, περιφραγμένος και εξοπλισμένος με πολλά παγκάκια για εκείνους που θέλουν να ξεκουραστούν όσο τα σκυλιά τους αθλούνται, παίζουν και κοινωνικοποιούνται. Επίσης, στον χώρο αυτό διατίθενται δωρεάν σακούλες και ειδικοί κάδοι για τις ακαθαρσίες των σκύλων.
Πάρκο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο
Τηλ.: 2132020200

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024