Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αίγιο: Εξιχνιάστηκαν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων - Συνελήφθη μία γυναίκα

Αίγιο: Εξιχνιάστηκαν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων – Συνελήφθη μία γυναίκα

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες υπολογίζεται συνολικά στις 40.000 ευρώ

Απάτες και απόπειρες απάτης σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων εξιχνίασε η αστυνομία, μετά την σύλληψη μίας γυναίκας στο Αίγιο, η οποία κατηγορείται ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται στις παραπάνω υποθέσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, προχθές το απόγευμα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη προσποιούμενος τον αστυνομικό, και με το πρόσχημα ότι η κόρη της έχει εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα με θανάσιμο τραυματισμό, της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, προκειμένου η κόρη της να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες από το δήθεν τροχαίο δυστύχημα.

Στη συνέχεια, η συλληφθείσα μετέβη σε πλατεία της πόλης του Αιγίου, όπου συναντήθηκε με την ηλικιωμένη, από την οποία παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Όταν η αστυνομία ενημερώθηκε για το περιστατικό, αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ξεκίνησαν τις έρευνες, και χθες το απόγευμα εντόπισαν στο Αίγιο την δράστιδα και την συνέλαβαν.

Σε έλεγχο που ακολούθησε, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή της συλληφθείσας το χρηματικό ποσό των 1.250 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο όπου διέμενε η δράστιδα, στο οποίο οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης 2.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν διαπράξει από τον περασμένο Ιανουάριο, συνολικά 15 απάτες, εκ των οποίων 12 απόπειρες σε βάρος ηλικιωμένων πολιτών. Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της, σύμφωνα με την αστυνομία, τηλεφωνούσαν σε πολίτες προσποιούμενοι τους γιατρούς, και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό, απαιτούσαν χρήματα, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να υποβληθούν σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Σε άλλες περιπτώσεις επικοινωνούσαν με πολίτες προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα έχουν προκαλέσει τροχαίο και προκειμένου να αποφύγουν τις ποινικές συνέπειες απαιτούσαν χρηματικά ποσά ή κοσμήματα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την διάπραξη των απατών, υπολογίζεται συνολικά στις 40.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από τα υποψήφια θύματά τους περισσότερα από 760.000 ευρώ.

Η συλληφθείσα πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024