Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Δίνει άλλα 300 εκατομμύρια δολάρια για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία - Τι περιλαμβάνει

ΗΠΑ: Δίνει άλλα 300 εκατομμύρια δολάρια για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία – Τι περιλαμβάνει

Επιπλέον στρατιωτική βοήθεια ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων χορηγούν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, η οποία θα περιλαμβάνει πυραυλικά συστήματα κατευθυνόμενα με λέιζερ, drones «kamikaze» Switchblade, καθώς και ελαφρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Puma.

Οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν έως και 300 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου σε ανακοίνωσή του χθες Παρασκευή (σήμερα, μεταμεσονύχτιες ώρες Σαββάτου, για την Ελλάδα).

Τι περιλαμβάνει

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμεύσει τώρα περισσότερα από 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της η κυβέρνηση Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής βοήθειας άνω των 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την απρόκλητη και εκ προμελέτης εισβολή της Ρωσίας», είπε ο Τζον Κίρμπι.

Το νέο πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει πυραυλικά συστήματα κατευθυνόμενα με λέιζερ, drones «kamikaze» Switchblade (φωτογραφία, επάνω), καθώς και ελαφρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Puma.

«Αυτή η απόφαση υπογραμμίζει την ακλόνητη δέσμευση των ΗΠΑ στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, για την υποστήριξη της ηρωικής εκστρατείας τους να αποκρούσουν τον πόλεμο της Ρωσίας», δήλωσε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Επικοινωνία Μπάιντεν – Ζελένσκι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συζήτησε με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Τετάρτη για «πρόσθετες» στρατιωτικές δυνατότητες που απαιτούνται για να βοηθήσει τον στρατό της Ουκρανίας «να υπερασπιστεί τη χώρα του», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Οι δύο ηγέτες, κατά τη διάρκεια συνομιλίας 55 λεπτών, «συζήτησαν πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται μέρα και νύχτα για να ανταποκριθούν στα κύρια αιτήματα της Ουκρανίας για βοήθεια ασφαλείας», ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024