Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Παραμένει φαβορί ο Μακρόν - Η αποχή ευνοεί νίκη της Λεπέν στις εκλογές

Γαλλία: Παραμένει φαβορί ο Μακρόν – Η αποχή ευνοεί νίκη της Λεπέν στις εκλογές

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλιπ και ο οικονομολόγος-συγγραφέας Ζακ Αταλί προειδοποιούν για τους κινδύνους σε περίπτωση νίκης της Λεπέν

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξακολουθεί να είναι το μεγάλο φαβορί ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ωστόσο το ενδεχόμενο να επικρατήσει η Μαριν Λεπέν, σε περίπτωση μεγάλης αποχής, δεν αποκλείεται πλέον.

«Φυσικά και η Λεπέν μπορεί να κερδίσει. Από το 2017, προσποιείται ότι επανεξέτασε πολλά από τα πράγματα που δεν αρέσουν σε μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος» αναφέρει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Le Parisien ο πρώην πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ υπογραμμίζοντας ότι «η πολύ μεγάλη επιθετικότητα του Ζεμούρ και η συχνά σκανδαλώδης φύση των παρατηρήσεών του φαίνεται να μαλακώνουν την εικόνα της συγκριτικά».

«Αν κερδίσει τα πράγματα θα είναι, πιστέψτε με, πολύ διαφορετικά για τη χώρα. Και όχι προς το καλύτερο. Το πρόγραμμά της είναι επικίνδυνο» καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης Γαλλία: «Καμπανάκι» για τον Μακρόν τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων

Στο ίδιο μήκος κύματος ο οικονομολόγος και συγγραφέας Ζακ Αταλί με άρθρο του στην οικονομική εφημερίδα Les Échos εξετάζει τι θα σήμαινε για τη Γαλλία ενδεχόμενη εκλογή της Λεπέν στον δεύτερο γύρο. «Ας το επαναλάβουμε: η εκλογή της κυρίας Λεπέν θα σήμαινε αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να το έχουμε πραγματικά αποφασίσει. Θα ήταν ένα Frexit χωρίς προηγούμενη συζήτηση» αναφέρει.

«Τέλος, θα σήμαινε να θέσουμε το στρατό μας και την εξωτερική πολιτική της χώρας στα χέρια ενός ατόμου του οποίου οι μόνοι σύμμαχοι στον κόσμο είναι οι κύριοι Ορμπάν και Πούτιν. Με άλλα λόγια, εάν η κυρία Λεπέν εκλεγεί σε λιγότερο από ένα μήνα, θα γίνουμε μάρτυρες μιας ανατροπής: η χώρα μας θα ένωνε τις δυνάμεις της με τη Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας, κατά της υπόλοιπης ΕΕ και κατά του ΝΑΤΟ».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024