Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«ΠΥΞΙΔΑ» επαγγελματικής σταδιοδρομίας

«ΠΥΞΙΔΑ» επαγγελματικής σταδιοδρομίας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βελτίωσε και καθιερώνει την καινοτόμο δράση «ΠΥΞΙΔΑ», προκειμένου να φέρει τις μαθήτριες και τους μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων κοντά σε ανθρώπους με αξιοσημείωτη επαγγελματική πορεία.

Διακεκριμένοι επιστήμονες, καταξιωμένοι καλλιτέχνες και αθλητές, πετυχημένοι επιχειρηματίες, άνθρωποι από την Στερεά Ελλάδα στην πλειοψηφία τους, οι οποίοι κάνουν το επάγγελμα που θέλει η καρδιά τους, συμμετέχουν και φέτος στα webinars επαγγελματικού προσανατολισμού της δράσης «ΠΥΞΙΔΑ».

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βελτίωσε και καθιερώνει την καινοτόμο δράση «ΠΥΞΙΔΑ», προκειμένου να φέρει τις μαθήτριες και τους μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων κοντά σε ανθρώπους με αξιοσημείωτη επαγγελματική πορεία.

Συνολικά, θα διεξαχθούν 47 διαδικτυακά σεμινάρια με αντίστοιχο πλήθος 47 επαγγελμάτων, από τις 4 έως και τις 20 Απριλίου 2022. Η διάρκεια των webinars θα είναι 30 λεπτά, ώστε να υπάρχει χρόνος και για την υποβολή ερωτήσεων από τους μαθητές.

Για αιτήσεις συμμετοχής, οι μαθητές μπορούν να εισέρχονται στο σύνδεσμο:

www.pste.gov.gr/pyxida-2022 προκειμένου να παρακολουθήσουν τα webinars μέσω ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας και να πραγματοποιήσουν έπειτα δωρεάν πιστοποιημένο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα μεταδίδονται ταυτόχρονα και από το κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο YouTube, όπου μπορεί να παρακολουθήσει κανείς και τα αντίστοιχα σεμινάρια της δράσης που υλοποιήθηκε την Άνοιξη του 2021.

Δείτε σχετικό βίντεο στο σύνδεσμο: https://youtu.be/Jfa0sjN_Pn4

«Η “ΠΥΞΙΔΑ” αγκαλιάστηκε την Άνοιξη του 2021, από τη μαθητική κοινότητα, αλλά και από καταξιωμένους επιστήμονες, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και αθλητές, οι οποίοι έσπευσαν να λύσουν απορίες και προβληματισμούς, για να καθοδηγήσουν σωστά τους μαθητές Λυκείων της Στερεάς Ελλάδας.

Σημαντικές προσωπικότητες είναι και φέτος κοντά μας, κοντά στους μαθητές μας. Άνθρωποι που βρήκαν το επάγγελμα που θέλει η καρδιά τους και θα βοηθήσουν τα παιδιά μας, αλλά και τους γονείς τους, να καθαρίσουν τη σκέψη τους και να επιλέξουν τις σπουδές και τελικά το επάγγελμα που τους ταιριάζει πραγματικά.

Ευχαριστώ θερμά κάθε ομιλητή, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και παροτρύνω τους μαθητές των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων να χρησιμοποιήσουν την “ΠΥΞΙΔΑ”, για τον σωστό επαγγελματικό τους προσανατολισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας Κώστας Γαλάνης δήλωσε: «Η “Πυξίδα” ανανεωμένη με τους τρεις δραστικούς άξονες των ημερίδων, του “Ariston” test και των βελτιωμένων webinars, συμβάλλει εποικοδομητικά με ενημερώσεις, συμβουλές και απαντήσεις, στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των μαθητών/τριων.

Ευχαριστώ τους ομιλητές – μέντορες των σεμιναρίων, τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό για την υλοποίηση της ιδέας , τους συνεργάτες μας που μοχθούν καθημερινά για την οργάνωση της και προσκαλώ τους μαθητές και τις μαθήτριες να συμμετέχουν στις ημερίδες και να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες των βελτιωμένων webinars. Η “Πυξίδα” άρχισε να γράφει την ιστορία της».

ΔΤ ΟΜΙΛΗΤΕΣ WEBINARS ΠΥΞΙΔΑ22

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024