Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρότυπα - πειραματικά σχολεία: Πάνω από 17.000 αιτήσεις - Πότε θα γίνει η κλήρωση

Πρότυπα – πειραματικά σχολεία: Πάνω από 17.000 αιτήσεις – Πότε θα γίνει η κλήρωση

Το αυξημένο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και κηδεμόνων για μία από τις 4.171 θέσεις στο δίκτυο των 120 πλέον πρωτοποριακών αυτών σχολείων καταδεικνύει την ολοένα μεγαλύτερη θέρμη με την οποία η κοινωνία αγκαλιάζει το θεσμό

Περισσότερες από 17.000 οι αιτήσεις έχουν υποβληθεί για εισαγωγή σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία όλης της  χώρας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, 17.791 ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβλήθηκαν φέτος για εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, που λειτουργούν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Το αυξημένο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και κηδεμόνων για μία από τις 4.171 θέσεις στο δίκτυο των 120 πλέον πρωτοποριακών αυτών σχολείων καταδεικνύει την ολοένα μεγαλύτερη θέρμη με την οποία η κοινωνία αγκαλιάζει το θεσμό.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, η διαρκής αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων συμβάλλουν στον καλύτερο εκπαιδευτικό σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής, ώστε να καλλιεργηθούν και διαχυθούν οι βέλτιστες εκπαιδευτικές μέθοδοι, πρακτικές και εργαλεία σε όλα τα σχολεία της χώρας, βελτιώνοντας την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης για κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια.

Στις 6 Μαΐου η κλήρωση

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για εισαγωγή σε Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 και η δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024