Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To VW Tiguan σε ρόλο ινκόγκνιτο ηλεκτρικού

To VW Tiguan σε ρόλο ινκόγκνιτο ηλεκτρικού

Ένα μυστηριώδες όσο και προφανώς ηλεκτροκίνητης τεχνολογίας πρωτότυπο μοντέλο έκανε την εμφάνισή του στο γνώριμο φόντο των σκανδιναβικών τοπίων πυροδοτώντας διαφορετικά σενάρια για την ταυτότητά του

Φωτογραφίες: Automedia

H γερμανική φίρμα ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2021 ότι το Tiguan θα υποδεχτεί μια ακόμα γενιά με κινητήρες εσωτερικής καύσης η οποία κατά την συνήθη τακτική της μεταβατικής περιόδου την οποία διανύουμε θα προσφέρεται τόσο συμβατικές όσο και plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο ωστόσο μάλλον δεν αποτελεί μια πρώιμη εμφάνιση του προαναφερθέντος μοντέλου, αλλά κάτι πολύ διαφορετικό όσο και ηλεκτρικό καθώς μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει μια σειρά από παράδοξα στοιχεία που δεν συμβαδίζουν με την μελλοντική ταυτότητα του γερμανικού SUV.

Προσπερνώντας το ταπεινό εξοπλιστικό περιτύλιγμα που δημιουργούν οι άβαφοι προφυλακτήρες, είναι σαφές ότι το συγκεκριμένο πρωτότυπο έχει σαφώς μεγαλύτερο μήκος από ένα τυπικό Tiguan Allspace καθώς προφανώς οι μηχανικοί έχουν επιμηκύνει το μεταξόνιο πρoκειμένου  να φιλοξενήσουν κάτι διαφορετικό στην αθέατη πλευρά του, όπως π.χ. μια σειρά από συστοιχίες ιόντων λιθίου. Στον ηλεκτρικό χαρακτήρα του μοντέλου συνηγορεί επίσης η απουσία εξάτμισης.

Τα παραπάνω στοιχεία δημιουργούν μια ακόμα παραδοξότητα καθώς με δεδομένο ότι υπάρχει ήδη η πλατφόρμα ΜΕΒ, δεν υπάρχει κάποιος προφανής λόγος η VW να αξιοποιήσει ένα μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB για να δοκιμάσει μια νέα ηλεκτρική πρόταση.

Βέβαια το συγκεκριμένο πρωτότυπο θα μπορούσε κάλλιστα να καλύπτει τις ανάγκες καμουφλάζ κάποιου άλλου ηλεκτρικού μοντέλου που θα προέλθει από τον όμιλο και τις Seat, Audi και Skoda. H τελευταία μάλιστα έχει ήδη ανακοινώσει την έναρξη εξέλιξης ενός SUV μικρότερου από το Enyaq και το συγκεκριμένο πρωτότυπο δείχνει να εκπληρώνει τις προθέσεις της τσεχικής φίρμας.

Όπως και να έχει το γεγονός είναι ότι ο όμιλος έχει ένα ακόμα ηλεκτρικό crossover στα σκαριά και προς το παρόν επιθυμεί να το διατηρήσει κατά κάποιο τρόπο μυστικό. Εξίσου γεγονός είναι όμως ότι δεν πρόκειται να παραμείνει για πολύ καλυμμένο από πέπλο μυστηρίου.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024