Μαριούπολη: Η Ρωσία λέει ότι θα ανοίξει ανθρωπιστικό διάδρομο την 1η Απριλίου
Τι αναφέρει το πρακτορείο TASS.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε σήμερα ότι θα ανοίξει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο από την πολιορκούμενη πόλη της Μαριούπολης προς τη Ζαπορίζια αύριο Παρασκευή, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Το πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται τον αντισυνταγματάρχη Μιχαΐλ Μιζίντσεφ, τον διευθυντή του ρωσικού Εθνικού Κέντρου Αμυντικής Διαχείρισης, που είπε πως η Μόσχα ανταποκρίνεται σε ένα αίτημα που διατύπωσαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Πόσοι παραμένουν ακόμη στη Μαριούπολη
Περίπου 170.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι σε συνθήκες Αποκάλυψης μετά από εβδομάδες συνεχών βομβαρδισμών στη Μαριούπολη, οι οποίοι έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές στο δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος και την αποχέτευση, την ώρα που οι πολίτες έχουν καταφύγει σε υπόγεια.
- Φωτιά σε αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Συγγρού
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (8/7): «Δράση» με το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού
- Greek Tax Authority: No Such Thing as Free Gifts for Influencers
- Σκύλος μόνος στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι: Αρκούν 10 λεπτά για να απειληθεί η ζωή του
- Άργος: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που «προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο» – Νοσηλεύεται στην Αττική
- Παναθηναϊκός: Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ μετά τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Γιαμπουσέλε
- Μύκονος: Κώστας Σλούκας, Jan Vesely και Bryant Dunston απολαμβάνουν χαλαρές στιγμές στο νησί
- Ιταλία: Η Βαρένα βάζει πρόστιμα στα… μαγιό ως απάντηση στον υπερτουρισμό – Έως 200 ευρώ στους παραβάτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442