Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου: Δεν υπάρχει κίνδυνος για την επισιτιστική επάρκεια

Οικονόμου: Δεν υπάρχει κίνδυνος για την επισιτιστική επάρκεια

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε αρχικά στην υπόθεση της Πάτρας, σημειώνοντας ότι οι αστυνομικές αρχές έκανε εξαιρετική δουλειά και συνεισφέρει στο έργο της Δικαιοσύνης.

Αναφέρθηκε στις αποφάσεις της σύσκεψης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα ιδίως σε ότι έχει να κάνει με το φυσικό αέριο.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:

Έως την Παρασκευή η ΔΕΣΦΑ θα καταθέσει πρόταση κόστος – οφέλους για μία νέα πλωτή μονάδα αποθήκευσης LNG στη Ρεβυθούσα

Ακόμα θα ενημερώσει για την πορεία διαβουλεύσεων με την Ιταλία προκειμένου να διατηρηθεί η δυνατότητα αποθήκευσης στη γειτονική χώρα

Ο ΔΕΣΦΑ θα επικαιροποιήσει τις εκτιμήσεις σχετικά με τις ανάγκες που πιθανόν υπάρξουν για προμήθεια LNG εάν διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Η ΔΕΗ έως την Τρίτη θα καταθέσει το ετήσιο πλάνο εξόρυξης του λιγνίτη στα ορυχεία της

Δεν υπάρχει κίνδυνος για την επισιτιστική επάρκεια, όπως διαπιστώθηκε στην σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι αποφασίστηκε και εντατικοποίηση των ελέγχων εν όψει μάλιστα και της πασχαλινής αγοράς.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, επανέλαβε και άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι στον αντίποδα των στοχευμένων κινήσεων της κυβέρνησης η αξιωματική αντιπολίτευση «κατασκευάζει ψεύδη και διακινεί μύθους. Τουλάχιστον ως προς αυτό ο κ. Τσίρπας παραμένει συνεπής. Αλλά πλέον η κοινωνία είναι υποψιασμένη».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην έρευνα που διεξήχθη για την εξακρίβωση των αναφορών για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από τις αρχές αλλά και από ομάδες κουκουλοφόρων, και όπως είπε δεν αποδείχθηκε καμία έκνομη ενέργεια.

Η ΝΔ δεν αναζητά σωσίβια, αναζητά την εμπιστοσύνη των πολιτών, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ. Ο καλύτερος τρόπος διακυβέρνησης είναι η αυτοδυναμία, σημείωσε ενώ πρόσθεσε ότι οι πολίτες είναι αυτοί που τελικά θα κρίνουν την επόμενη κυβέρνηση και σε κάθε περίπτωση η χώρα θα πρέπει να κυβερνηθεί.

«Το τοπίο που θα διεξαχθούν οι εκλογές την Άνοιξη του 2023 θα είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που είναι σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου τονίζοντας ότι τα σενάρια που ακούγονται σήμερα για εκλογικές συνεργασίες και όρους θα είναι ίσως εκτός τόπου και χρόνου όταν έρθει η ώρα της κάλπης

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024