Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ για Σαϊντού Καμαρά: Παρουσιάζουν την ιστορία του σαν μεμονωμένο περιστατικό και μεταθέτουν την ευθύνη στην Αρχή Προσφυγών

ΚΚΕ για Σαϊντού Καμαρά: Παρουσιάζουν την ιστορία του σαν μεμονωμένο περιστατικό και μεταθέτουν την ευθύνη στην Αρχή Προσφυγών

Ο Περισσός σημειώνει, μάλιστα, ότι «πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση, που προωθεί το απαράδεκτο 'καθεστώς υπό ανοχή παραμονής' (δηλαδή άμεση απέλαση μετά από την ενηλικίωση), με τη νέα Εθνική Στρατηγική για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων».

Τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον 17χρονο μαθητή Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος διεκδικεί την παραμονή του στη χώρα μας, σχολίασε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ο Περισσός χαιρετίζει το κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης, που ξεδιπλώθηκε από τους ίδιους τους συμμαθητές και τους δασκάλους του Σαϊντού για τα δικαιώματά του, «όπως και για τα δικαιώματα όλων των Σαϊντού αυτού του κόσμου, κόντρα στο ρατσιστικό δηλητήριο και τις ξενοφοβικές αντιλήψεις».

Όπως υποστηρίζει, «το όψιμο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, όπως και του υπουργείου Παιδείας, για το δίκαιο αίτημα της χορήγησης ασύλου στο ασυνόδευτο προσφυγόπουλο Σαϊντού Καμαρά, είναι υποκριτικό. Προσπαθούν να παρουσιάσουν την ιστορία του Σαϊντού σαν ένα μεμονωμένο περιστατικό και μεταθέτουν την ευθύνη στην Αρχή Προσφυγών, ‘με την ευχή’ να εκδώσει απόφαση ‘τέτοια που θα επιτρέψει στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του’!»

Σημειώνει, μάλιστα, ότι «πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση, που προωθεί το απαράδεκτο ‘καθεστώς υπό ανοχή παραμονής’ (δηλαδή άμεση απέλαση μετά από την ενηλικίωση), με τη νέα Εθνική Στρατηγική για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων».

Και προσθέτει: «Καμιά κουβέντα βέβαια δεν ακούστηκε για τα συνολικότερα προβλήματα της προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων, για την έλλειψη ουσιαστικής προστασίας τους με την ευθύνη του κράτους, για μέτρα ουσιαστικής ένταξής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, τάξεις υποδοχής, βιβλία κ.ά., για αποτελεσματικούς μηχανισμούς για την οικογενειακή επανένωση και την επιτροπεία, για τον συχνό εγκλωβισμό τους σε ακατάλληλες δομές, για την υποστελέχωση όλων των σχετικών κρατικών υπηρεσιών και την ανάθεση της προστασίας των προσφύγων και των παιδιών σε ΜΚΟ με τις κάθε είδους παχυλές χρηματοδοτήσεις. Καμιά κουβέντα δηλαδή, για τη συνολικότερη κατάσταση, που φέρει τη σφραγίδα τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ».

Το ΚΚΕ απαιτεί να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Σαϊντού Καμαρά για την απόδοση ασύλου και διεκδικεί «την προστασία όλων των ασυνόδευτων ανηλίκων, τη στήριξη για την ουσιαστική ένταξη τους μετά από την ενηλικίωση σε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγαση, εργασία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, με ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή των ΜΚΟ», καθώς και να δοθεί άσυλο σε όλους τους ασυνόδευτους ανήλικους και να σταματήσουν οι απελάσεις λόγω της ενηλικίωσής τους.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024