Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πλεύρης: Το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 αναστέλλεται, δεν καταργείται

Πλεύρης: Το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 αναστέλλεται, δεν καταργείται

Οι υγειονομικοί που παραμένουν ανεμβολίαστοι θα παραμείνουν εκτός ΕΣΥ έως και τις 31/12. Μετά το ζήτημα τους θα επανεξεταστεί ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται η πανδημία.

Στη διενέργεια μόνο ενός self test την εβδομάδα θα υποχρεούνται οι μαθητές από την 1η Απριλίου και μετά, ενώ τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών αναστέλλονται και δεν καταργούνται.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι η αναστολή του προστίμου ισχύει από τις 15 Απριλίου έως τις 30 Αυγούστου και μετά θα επανεξεταστούν οι όποιες αποφάσεις οι οποίες θα συναρτηθούν από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

Τα κρούσματα παραμένουν υψηλά

Σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική εικόνα σήμερα, είπε ότι έχει δυο όψεις. Τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται σε νοσηλείες, εντός και εκτός ΜΕΘ. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό, έχει το γεγονός ότι το 85% των ενηλίκων είναι εμβολιασμένοι και το 90% των άνω των 60.

Στο σκέλος της αναστολής των υγειονομικών ο Θ. Πλεύρης ήταν κατηγορηματικός:

Οι υγειονομικοί που παραμένουν ανεμβολίαστοι θα παραμείνουν εκτός ΕΣΥ έως και τις 31/12. Μετά το ζήτημα τους θα επανεξεταστεί ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται η πανδημία. Ο υπουργός Υγείας είπε ότι από τους 7.000 υγειονομικούς που τέθηκαν σε αναστολή αρχικά, αυτή τη στιγμή παραμένουν ανεμβολίαστοι οι περίπου 3.500, αλλά υπάρχουν και πολλοί που επέστρεψαν με πιστοποιητικό νόσησης, οπότε δεν μπορεί να υπάρχει σαφής εικόνα για το πόσοι εμβολιάστηκαν.

Μέσα στον Απρίλιο θα ξέρουμε για 4η δόση

Για το θέμα της 4ης δόσης του εμβολίου είπε ότι αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στον Απρίλιο, αφού προηγηθούν οι εισηγήσεις των επιστημόνων. Τέλος για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι δεν θα καταργηθεί. Αυτό που μελετάται να καταργηθεί, σε πρώτη φάση για το διάστημα από τον Απρίλιο έως και το καλοκαίρι, είναι οι περιορισμοί που υπάρχουν για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024