Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ειδικός ανελκυστήρας για μαθητές με αναπηρία στο Λύκειο Ελασσόνας

Ειδικός ανελκυστήρας για μαθητές με αναπηρία στο Λύκειο Ελασσόνας

Ο Δήμος Ελασσόνας έδειξε με πράξεις πως οι μαθητές που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα πρέπει να έχουν πρόσβαση όπου και οι άλλοι συμμαθητές τους και τοποθέτησε ειδικό ανελκυστήρα στις σκάλες του σχολείου.

Πλήρη πρόσβαση στους χώρους διδασκαλίας των μαθητών με κινητικά προβλήματα εξασφάλισε ο Δήμος Ελασσόνας με την εγκατάσταση ειδικής πλατφόρμας-ανελκυστήρα στο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας και τοποθέτηση ανελκυστήρα στα συστεγαζόμενα σχολεία ΕΠΑΛ – 1ο ΕΚ Ελασσόνας και Ειδικού Γυμνασίου Ελασσόνας.

Κατά την παραλαβή του ανελκυστήρα στο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας το παρών έδωσε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Ο δήμος μας επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα άτομα με αναπηρία και προβλήματα κινητικότητας και προσπαθεί να δίνει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η υποχρέωσή μας είναι πολύ μεγαλύτερη όταν πρόκειται για παιδιά και μαθητές και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην υπάρχει ο αποκλεισμός των μαθητών από τις σχολικές μονάδες και να παρακολουθούν όλα τα μαθήματα και τα εργαστήρια τους απερίσπαστα.

Για το λόγο αυτό προχωρήσαμε άμεσα στην τοποθέτηση των δύο ανελκυστήρων, ενώ παράλληλα έχουμε προχωρήσει στην κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής ΑμεΑ σε 17 σχολικές μονάδες. Σημαντική είναι και η συνεργασία μας τόσο με τους Διευθυντές των σχολείων όσο και με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό. Είμαστε δίπλα τους καθημερινά και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Η πλατφόρμα-ανελκυστήρας σκάλας για άτομα με ειδικές ανάγκες που τοποθετήθηκε στο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας, είναι ένα μηχάνημα προσαρμοσμένο στις διαστάσεις της σκάλας, που μπορεί να φιλοξενήσει ολόκληρο το καρότσι και να το μεταφέρει σε όροφο, προσφέροντας πλήρη αυτονομία στον χρήστη αμαξιδίου, με όλα τα μέτρα ασφαλούς χρήσης και προστασίας.

Η τοποθέτηση του ανελκυστήρα στα συστεγαζόμενα σχολεία κάνει πράξη το όραμα για σχολεία για όλους τους μαθητές, όπου τα παιδιά ΑμεΑ θα έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση και η συνεκπαίδευση μαθητών µε αναπηρία, µε μαθητές χωρίς, θα είναι μια εφικτή πραγματικότητα, ικανοποιώντας αίτημα ετών της εκπαιδευτικής κοινότητας λύνοντας ένα σημαντικό πρόβλημα.

Στην παραλαβή του ανελκυστήρα παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος παιδείας κ. Κων. Πασχόπουλος, η διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών του δήμου κ. Χρ. Ζαρίφη, ο μαθητής της Α΄ Λυκείου τον οποίο συνόδευε ο διευθυντής του Λυκείου κ. Πετρ. Δημοβέλης, ενώ στα συστεγαζόμενα σχολεία η παραλαβή έγινε από τον διευθυντή του ΣΕΚ Ελασσόνας κ. Χρ. Πούρικα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024