Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Παρέμβαση του Κώστα Μπακογιάννη στην αντιπολεμική διαδήλωση του Λονδίνου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παρέμβαση του Κώστα Μπακογιάννη στην αντιπολεμική διαδήλωση του Λονδίνου

Μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε χθες στη μεγάλη αντιπολεμική συναυλία που διοργάνωσε στο Λονδίνο ο ομόλογός του

Μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση για την Ουκρανία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Λονδίνου, στην πλατεία Τραφάλγκαρ με διεθνείς προσωπικότητες να κάνουν τη δική τους παρέμβαση.

Μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος μίλησε μέσω μίας γιγαντοοθόνης που στήθηκε στο κέντρο της πλατείας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε ότι η Αθήνα με περηφάνια συμμετέχει στην εκδήλωση αλληλεγγύης για τους Ουκρανούς πολίτες ενώνοντας τη φωνή της με τον υπόλοιπο κόσμο, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα: «Ένα μήνυμα ελπίδας, δύναμης, ενότητας και ειρήνης», όπως εμφατικά τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα πως «το τελευταίο μήνα οι σκοτεινές αυταρχικές δυνάμεις επιτίθεται στις αξίες που όλοι αγαπάμε: την δημοκρατία, την ελευθερία, το κράτος δικαίου, και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα και ακόμη παραπέρα είμαστε όλοι στο πλευρό της Ουκρανίας»

Παράλληλα, εξήρε τη γενναιότητα και τον ηρωισμό των Ουκρανών που όπως υπογράμμισε «αντιστάθηκαν για την κυριαρχία, την αυτοδιάθεση και τη δημοκρατία τους σ’ αυτή τη βίαιη επίθεση».

Γι’ αυτό, όπως σημείωσε, οι Ουκρανοί «αγωνίζονται και για όλους μας. Για τον καθένας από εμάς σε όλο τον κόσμο». Έτσι, «από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα και ακόμη παραπέρα είμαστε όλοι στο πλευρό της Ουκρανίας», κατέληξε στη σύντομη παρέμβαση του ο δήμαρχος Αθηναίων.

Στην πλατεία οι διαδηλωτές ντυμένοι στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας και κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «στηρίξτε την Ουκρανία», «σταματήστε τον πόλεμο» έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024