Πέτρος Φιλιππίδης: Παρών στο δικαστήριο ο ηθοποιός – Η δημόσια παράκληση του δικηγόρου του
Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη μίλησε στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα!» για τη δίκη που θα γίνει τη Δευτέρα αλλά και για την κατάσταση της υγείας του κατηγορούμενου ηθοποιού.
Αύριο, Δευτέρα 28 Μαρτίου, θα συνεχιστεί η δίκη του προφυλακισμένου Πέτρου Φιλιππίδη, που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.
Η διαδικασία ξεκίνησε στις 18 Μαρτίου αλλά διεκόπη έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, προκειμένου να παρευρεθεί ο ίδιος ο ηθοποιός στο δικαστήριο.
Μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής (27/3) στο «Τι Λες Τώρα!», ο κ. Δημητρακόπουλος αποκάλυψε ότι ο ηθοποιός θα βρεθεί κανονικά ενώπιον της δικαιοσύνης.
Επίσης, σημείωσε ότι επιθυμεί η δίκη να γίνει υπό το φως της δημοσιότητας διότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κοινή γνώμη που δεν είναι ενημερωμένη και επηρεάζει τους δικαστές».
Στη συνέχεια, έκανε έκκληση στην αστυνομία ο Πέτρος Φιλιππίδης να ανέβει στον χώρο του δικαστηρίου με ασανσέρ, καθώς λόγω του προβλήματος υγείας του, αντιμετωπίζει κάποια κινητικά προβλήματα.
Είπε χαρακτηριστικά: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα είναι αύριο παρών στο δικαστήριο. Χωρίς καροτσάκι. Θα βαδίζει, θα στέκεται όρθιος στα πόδια του. Δημόσια κάνω μια παράκληση, αν μας ακούει κάποιος από την ηγεσία της αστυνομίας, θα πρέπει να ανέβει στον χώρο που είναι το δικαστήριο με ασανσέρ. Δε μπορεί να ανέβει τρεις ορόφους με σκαλοπάτια. Και να μην τον πηγαίνουνε γρήγορα.
Μόνο αυτή την παράκληση έχω να κάνω. Θα στέκεται στα ποδιά του και θα δώσει τον μεγάλο αγώνα, να αποδείξει την αθωότητά του, να ανακτήσει την αξιοπρέπειά του και την ελευθερία του. Εγώ είχα πει πως ακόμη και με καροτσάκι θα είναι παρών. Η έσχατη λύση θα ήταν το καροτσάκι. Αυτή τη στιγμή στέκεται όρθιος στα πόδια του».
Τέλος, τόνισε πως υπολογίζει η δίκη να διαρκέσει 4-5 μήνες. «Δεν τίθεται θέμα αποφυλάκισης λόγω παρέλευσης του 18μήνου», ξεκαθάρισε.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση
Οι Πανελλαδικές συνεχίστηκαν σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ με την εξέταση σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται με τους υποψήφιους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας)