Κοροναϊός: Με τρία self test μαθητές και εκπαιδευτικοί αυτή την εβδομάδα
Κυριακή, Δευτέρα και Πέμπτη οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν self test για να προσέρχονται στις σχολικές αίθουσες
Από σήμερα Κυριακή οι μαθητές θα χρειάζεται να κάνουν self test προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν στις σχολικές αίθουσες αύριο Δευτέρα. Όλοι οι μαθητές θα πρέπει τη Δευτέρα το απόγευμα να πραγματοποιήσουν εκ νέου self test για τον κοροναϊό, ενώ το επόμενο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα την Παρασκευή.
Πότε θα μειωθεί ο αριθμός των self test
Τα self test για τους μαθητές θα μειωθούν σε ένα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, από την Παρασκευή 1 Απριλίου. Αυτό είχε αποφασιστεί την περασμένη εβδομάδα, από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας.
Διαβάστε επίσης Κοροναϊός: Που μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test αύριο Δευτέρα
Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, αναφέρει:
«Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορoνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
»Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
»Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
»Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.
»Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19».
- Ηλεκτρικό πατίνι: Οι αλλαγές που έρχονται και γιατί η ασφάλιση μπαίνει όλο και περισσότερο στη συζήτηση
- Οι Μπέκαμ κάνουν χοντρό ταμείο – Αποκαλύφθηκε η τεράστια περιουσία του Ντέιβιντ και της Βικτόρια
- Ιαπωνία: Φοβάται την έλλειψη νάφθας – Τι είναι και γιατί ανησυχούν οι άνθρωποι;
- ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο για αμυντική συνεργασία με την Ελλάδα
- Τούρκογλου: «Tην τελευταία 8ετία, το τρόπαιο της Euroleague έχει έρθει 4 φορές στην Τουρκία»
- Γουίλεμ Νταφόε: Στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας που πρωταγωνιστεί
- Βορίζια: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος – Έκοψαν 134 ελιές αγρότη που αρνήθηκε να παραδώσει το χωράφι του
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Α’)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442