Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Με τρία self test μαθητές και εκπαιδευτικοί αυτή την εβδομάδα

Κοροναϊός: Με τρία self test μαθητές και εκπαιδευτικοί αυτή την εβδομάδα

Κυριακή, Δευτέρα και Πέμπτη οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν self test για να προσέρχονται στις σχολικές αίθουσες

Από σήμερα Κυριακή οι μαθητές θα χρειάζεται να κάνουν self test προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν στις σχολικές αίθουσες αύριο Δευτέρα. Όλοι οι μαθητές θα πρέπει τη Δευτέρα το απόγευμα να πραγματοποιήσουν εκ νέου self test για τον κοροναϊό, ενώ το επόμενο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα την Παρασκευή.

Πότε θα μειωθεί ο αριθμός των self test

Τα self test για τους μαθητές θα μειωθούν σε ένα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, από την Παρασκευή 1 Απριλίου. Αυτό είχε αποφασιστεί την περασμένη εβδομάδα, από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε επίσης Κοροναϊός: Που μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test αύριο Δευτέρα

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, αναφέρει:

«Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορoνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

»Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

»Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

»Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

»Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024