Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις σε διαφιλονικούμενα νησιά μετά τις ιαπωνικές κυρώσεις

Ρωσία: Θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις σε διαφιλονικούμενα νησιά μετά τις ιαπωνικές κυρώσεις

Μετά την ανακοίνωση κυρώσεων από τη μεριά της Ιαπωνίας, η Ρωσία απαντάει με στρατιωτικές επιχειρήσεις σε διαφιλονικούμενη περιοχή.

Ασκήσεις σε νησιά που αμφισβητούνται από την Ιαπωνία, λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Τόκιο να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η Μόσχα.

Η είδηση προκαλεί παγκόσμια ανησυχία αφού πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται την επέκταση του πολέμου πέρα από την Ουκρανία.

Ποια είναι τα αμφισβητούμενα νησιά

Τέσσερα νησιά, τα οποία η Ρωσία αποκαλεί Νότιες Κουρίλες και η Ιαπωνία Βόρεια Εδάφη – αποτελούν αντικείμενο μιας διαμάχης μεταξύ των δύο κρατών που διαρκεί περισσότερο από 70 χρόνια, όπως σημειώνει το BBC.

Λόγω της διαμάχης, η Ρωσία και η Ιαπωνία δεν έχουν ακόμη υπογράψει συνθήκη ειρήνης για τον τερματισμό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (!).

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ρωσία δήλωσε ότι αποσύρεται από τις διαπραγματεύσεις με την Ιαπωνία με στόχο την υπογραφή της εν λόγω συνθήκης, λόγω της σκληρής στάσης του Τόκιο απέναντι στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Τώρα, η Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά με περισσότερους από 3.000 στρατιώτες και εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα.

Η Ιαπωνία είχε καταδικάσει νωρίτερα τη Ρωσία για την απόσυρση από τις ειρηνευτικές συνομιλίες και για τη διακοπή κοινών οικονομικών έργων σε σχέση με τα νησιά.

Δείτε τα διαφιλονικούμενα νησιά στον χάρτη

Στον παρακάτω χάρτη του Bloomberg, μπορείτε να δείτε που ακριβώς βρίσκονται τα νησιά, τα οποία είναι διαφιλονικούμενο έδαφος για τη Ρωσία και την Ιαπωνία.

Οι κυρώσεις που οδήγησαν στην απόφαση της Ρωσίας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι θα παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία επιπλέον 25 Ρώσων και θα απαγορεύσει τις εξαγωγές σε 81 ρωσικούς οργανισμούς.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δήλωσε ότι η Ιαπωνία θα προχωρήσει σε βήματα για να αφαιρέσει από τη Ρωσία το εμπορικό καθεστώς του πλέον ευνοούμενου κράτους και να την εμποδίσει να αποφύγει τις οικονομικές κυρώσεις, χρησιμοποιώντας ψηφιακούς πόρους.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024