Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Έχουμε επιφέρει ισχυρά πλήγματα στους Ρώσους που έχουν σημαντικές απώλειες λέει ο Ζελένσκι

Ουκρανία: Έχουμε επιφέρει ισχυρά πλήγματα στους Ρώσους που έχουν σημαντικές απώλειες λέει ο Ζελένσκι

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 31 ημέρες με τον πρόεδρο της χώρας να τονίζει ότι έχουν πραγματοποιήσει σκληρές επιθέσεις στα ρωσικά στρατεύματα.

Σε νέο μήνυμά του από τον επίσημο λογαριασμό του στο Telegram, o Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι η Ουκρανία συνεχίζει να αντιστέκεται μετά από 31 ημέρες πολέμου, ενώ έχει πραγματοποιήσει σκληρές επιθέσεις κατά των ρωσικών στρατευμάτων.

«Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, οι ηρωικές Ένοπλες Δυνάμεις μας επέφεραν ισχυρά πλήγματα στον εχθρό, σημαντικές απώλειες. Λένε ότι ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας έχει εξαφανιστεί κάπου… Αναρωτιέμαι αν ήθελε να επισκεφθεί προσωπικά την Τσορνομπάιβκα;», αναρωτήθηκε με νόημα ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι περισσότεροι από 16.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί, συμπεριλαμβανομένων διοικητών. Η Ρωσία από τη δική της μεριά λέει ότι 1.351 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στη μάχη.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να αποκρούουν τις εχθρικές επιθέσεις, στο νότιο τμήμα της χώρας, στο Ντονμπάς, στην κατεύθυνση του Χαρκόβου και στην περιοχή του Κιέβου. Περιορίζοντας τις ενέργειες της Ρωσίας, οι υπερασπιστές μας οδηγούν τη ρωσική ηγεσία σε μια απλή και λογική ιδέα: η συζήτηση είναι απαραίτητη. Ουσιαστική, επείγουσα, δίκαιη», είπε ο Ζελένσκι, ζητώντας εκ νέου διάλογο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το μήνυμα Ζελένσκι

 Πολιορκία στο Κίεβο και το Τσερνίχιβ

Πάντως, δραματική είναι η κατάσταση στο Κίεβο και βορειότερα, στο Τσερνιχίβ, όπου ο κυβερνήτης ανακοίνωσε ότι η πόλη πλέον τελεί υπό την πλήρη πολιορκία των ρωσικών δυνάμεων.

«Η πόλη έχει περικυκλωθεί (…), επιχειρησιακά από τον εχθρό», δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Τσάους, προσθέτοντας ότι η πόλη δέχεται πυρά από πυροβολικό και πολεμικά αεροσκάφη.

Σειρήνες στο Κίεβο τα ξημερώματα του Σαββάτου

Λίγο μετά τις 5:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου ήχησαν σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα για αεροπορική επιδρομή.

«Προσοχή! Συναγερμός για αεροπορική επιδρομή σήμανε στο Κίεβο! Ζητούμε από όλους να μεταβούν εσπευσμένα στα καταφύγια της Πολιτικής Προστασίας», αναφέρει η ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου στο Telegram.

Οι ουκρανικές αρχές έχουν προτρέψει τους κατοίκους να μην αγνοούν τις προειδοποιήσεις για αεροπορικές επιδρομές.

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024