Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική επιχείρηση μπαίνει σε δεύτερη φάση

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική επιχείρηση μπαίνει σε δεύτερη φάση

Η ανταποκρίτρια των Financial Times, Polina Ivanona, παρουσιάζει τα μέχρι στιγμής δεδομένα

Την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της «στρατιωτικής επιχείρησής» της -όπως την αποκαλεί- στην Ουκρανία έχει ολοκληρώσει στο μεγαλύτερο μέρος της η Ρωσία και τώρα επικεντρώνεται στο να «απελευθερώσει πλήρως» την περιοχή του Ντονμπάς.

Η ανταποκρίτρια των Financial Times, Polina Ivanona, παρουσιάζει τα μέχρι στιγμής δεδομένα, επεξηγώντας τι εννοεί η Μόσχα λέγοντας ότι μπαίνει στη δεύτερη φάση του πολέμου.

Η δεύτερη φάση

Πρώτον, οι στρατηγοί είπαν ότι η Ρωσία είχε πάντα πρόθεση μόνο να «απελευθερώσει» το Ντονμπάς, αυτό είχε σκοπό να κάνει. Είχαν δύο επιλογές: να πολεμήσουν στα ανατολικά, αλλά να επιτρέψουν στο Κίεβο να αναπληρώσει τις δυνάμεις του ή να ξεκινήσουν με τον αποκλεισμό των ουκρανικών στρατιωτικών ικανοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια ενός μήνα πολέμου, η Ρωσία έχει χτυπήσει τις περισσότερες από τις στρατιωτικές ικανότητες της Ουκρανίας, ισχυρίστηκαν οι στρατηγοί, επομένως μπορεί τώρα να προχωρήσει στην επόμενη φάση, η οποία θα επικεντρωθεί μόνο στην ανατολή, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει ισχυρούς βομβαρδισμούς.

Η Ρωσία δεν είχε ποτέ σκοπό να καταλάβει το Κίεβο, το Χάρκοβο και άλλες πόλεις, είπαν οι στρατηγοί. Αυτά δεν είναι πισωγυρίσματα με άλλα λόγια, είναι όλα μέρος του σχεδίου. Και το σχέδιο ήταν να αποσπάσει την προσοχή των ουκρανικών δυνάμεων, ενώ η Ρωσία/Ντονέτσκ/Λουγκάνσκ είχαν εδαφικά κέρδη στα ανατολικά».

Πολλές δηλώσεις έγιναν για μη στόχευση πολιτικών υποδομών, αποφυγή απωλειών αμάχων.

Το υπουργείο Αμυνας μοιράστηκε, επίσης, ένα νέο επίσημο νούμερο για τον αριθμό των ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, η δεύτερη δήλωση από τη ρωσική πλευρά κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου. Λέγεται ότι 1.351 σκοτώθηκαν – ο αριθμός είναι πολύ χαμηλότερος από τις ουκρανικές και διεθνείς εκτιμήσεις.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024