Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΙΝΑΛ: «Φορολογείστε τώρα τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας - Βάλτε πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής»

ΚΙΝΑΛ: «Φορολογείστε τώρα τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας – Βάλτε πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής»

Η Χαριλάου Τρικούπη θέτει στην κυβέρνηση το ερώτημα, «γιατί δεν αξιοποιήθηκε ως επιχείρημα η χαμηλή ενεργειακή διασυνδεσιμότητα της χώρας μας, για να τύχει και η Ελλάδα αντίστοιχης ευνοϊκής ρύθμισης» με αυτήν της Ισπανίας και Πορτογαλίας.

«Η χθεσινή αδυναμία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να καταρτίσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι της κυβέρνησης για να χαθεί και άλλος χρόνος, αφήνοντας τους πολίτες – και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους – έρμαια της κερδοσκοπίας των αγορών ενέργειας», ανέφερε το ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Η Χαριλάου Τρικούπη τόνισε πως η κυβέρνηση «οφείλει άμεσα, όπως ήδη έχουν κάνει και άλλα κράτη, να προχωρήσει, χωρίς ήξεις αφήξεις, στη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και να επιβάλει πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στη λιανική τιμή».

Προσέθεσε, μάλιστα, πως είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι Ισπανία και Πορτογαλία πέτυχαν να εξαιρεθούν και πλέον έχουν τη δυνατότητα να λάβουν έκτακτα εθνικά μέτρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί δεν αξιοποιήθηκε ως επιχείρημα η χαμηλή ενεργειακή διασυνδεσιμότητα της χώρας μας, για να τύχει και η Ελλάδα αντίστοιχης ευνοϊκής ρύθμισης;».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024