
Ακρίβεια: Σκέψεις να κοπούν τηγανητά κολοκυθάκια και καλαμαράκια από τις ταβέρνες
Οι τιμές φωτιά στο ηλιέλαιο οδηγούν σε... εξαφάνιση από την εστίαση τις πατάτες τηγανητές, τα καλαμαράκια και τα κολοκυθάκια
Μετά τις σκέψεις για τις τηγανητές πατάτες, οι ιδιοκτήτες σε ταβέρνες, εστιατόρια και fast food, σκέφτονται να αφαιρέσουν από τα μενού και άλλα αγαπημένα είδη όπως τα καλαμαράκια και τα κολοκυθάκια.
Και αυτό γιατί είναι αντιμέτωποι με τις τσουχτερές τιμές στο ηλιέλαιο λόγω του κύματος της ακρίβειας που χτυπά την αγορά.
Όπως αναφέρουν, το κόστος για το τηγάνισμα των προϊόντων αυτών είναι αποτρεπτικό. Ωστόσο εάν συνεχίσουν να τα συμπεριλαμβάνουν στο μενού θα αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές, κάτι το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η πελατεία.
«Φτάσαμε σήμερα να αγοράσουμε 32,50 ευρώ το 10λιτρο που το αγοράζαμε 14,5 ευρώ. Οι περισσότεροι συνάδελφοι θέλουν να βγάλουν από το μενού ότι έχει σχέση με τηγανιτό» τόνισε -μεταξύ άλλων- επιχειρηματίας της εστίασης στην Χαλκιδική, μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Έχει γίνει απαγορευτικό το ηλιέλαιο. Ή πρέπει να πέσουν οι τιμές ή πρέπει να βρούμε μια εναλλακτική για να συνεχίσουμε να τηγανίζουμε. Αλλιώς δεν έχει νόημα το να πουλάω ένα προϊόν το οποίο το βάζω από το τσέπη μου. Εμείς εάν ανεβάσουμε τις τιμές στα μενού, ο κόσμος δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει καθώς οι μισθοί παραμένουν ίδιοι», τόνισε άλλος καταστηματάρχης.
- Καύσωνας: Πώς θα προλάβετε τη θερμοπληξία σε δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα
- The Expla-in Project | Προς τι το διεθνές «παραλήρημα» γύρω από την Οδύσσεια;
- «Συμφώνησε προφορικά με τη Μοντερέι ο Πινέδα»
- Εξιτήριο αναμένεται να λάβει σήμερα η Αφροδίτη Νέστορα – Απολογείται ο τρίτος κατηγορούμενος
- Σορός γυναίκας εντοπίστηκε στο κανάλι του Ισθμού της Κορίνθου
- Πέθανε η Μάρω Κοντού σε ηλικία 92 ετών










