Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανατιμήσεις: Εστιάτορες σκέφτονται να βγάλουν τις τηγανιτές πατάτες από το μενού λόγω της ακρίβειας

Ανατιμήσεις: Εστιάτορες σκέφτονται να βγάλουν τις τηγανιτές πατάτες από το μενού λόγω της ακρίβειας

Οι ανατιμήσεις και ειδικά η ραγδαία αύξηση της τιμής του ηλιέλαιου οδηγούν τους επαγγελματίες της εστίασης να αλλάξουν το μενού

Το κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων οδηγεί σε έμφραγμα τις επιχειρήσεις εστίασης που βλέπουν τον προϋπολογισμό τους να τινάζεται στον αέρα. Ιδίως η αύξηση της τιμής του ηλιέλαιου έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον εφοδιασμό του αλλά και στη χρήση του.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Χαλκιδικής που πολλοί καταστηματάρχες σκέφτονται να αφαιρέσουν τα τηγανιτά από το μενού. Ανάμεσά τους και το αγαπημένο έδεσμα σχεδόν όλων, τις τηγανιτές πατάτες.

Ιδιοκτήτες, που έχουν ταβέρνες, εστιατόρια ή ταχυφαγεία σκέφτονται ακόμη και να τις αφαιρέσουν από το μενού καθώς όπως λένε οι τιμές στο ηλιέλαιο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Την ίδια μοίρα πιθανόν να έχουν καλαμαράκια και κολοκυθάκια, αφού το κόστος για το τηγάνισμά τους υποστηρίζουν ότι είναι αποτρεπτικό και για να συνεχίσουν θα αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές κάτι, που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των πελατών.

Ελλείψεις στο ηλιέλαιο

Ήδη στην αγορά της Χαλκιδικής παρατηρούνται ελλείψεις. Επαγγελματίες ζητούν ηλιέλαιο από συναδέλφους τους, που έχουν απόθεμα για να δουλέψουν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Οι επαγγελματίες εκφράζουν φόβους ότι την καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται, θα δυσκολευτούν να δουλέψουν τα καταστήματά τους και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για τα τηγανιτά πιάτα στο μενού τους.

To τυλιχτό σουβλάκι παύει να είναι φθηνό φαγητό

Σε επίπεδα τιμών που αναγκαστικά τα βγάζουν από την κατηγορία των φθηνών φαγητών, φτάνουν πλέον τα σουβλάκια, όπως αναφέρουν επαγγελματίες της εστίασης

Οι ανατιμήσεις που σημειώνονται στην αγορά, επηρεάζουν και αυτό, καθώς έχει αυξηθεί η τιμή του κρέατος, αλλά και των άλλων συστατικών του «εθνικού φαγητού».

Το ηλιέλαιο παίζει και εδώ βασικό ρόλο καθώς η τιμή του αυξάνεται διαρκώς.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία που ακούστηκε το πρωί του Σαββάτου, καθώς από εκεί που η παραγγελία για 10 λίτρα κόστιζε 16 ευρώ, πλέον έχει πάει στα 26.

Έτσι μαζί με τις άλλες αυξήσεις παράσυρε και την τιμή του τυλιχτού με γύρο, το οποίο από τα 3.50 πήγε στα… 3.90.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024