Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Αποδίδει την «εξαφάνιση» του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού σε... εντατική εργασία

Ρωσία: Αποδίδει την «εξαφάνιση» του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού σε… εντατική εργασία

Ο Σοϊγκού εμφανίστηκε σε μια εκπομπή του Channel One στις 18 Μαρτίου, με το ρωσικό μέσο να ισχυρίζεται ότι τα πλάνα ήταν από εκείνη την ημέρα. Ωστόσο, ρώσοι δημοσιογράφοι εικάζουν ότι η συνέντευξη που μεταδόθηκε ήταν από τις 11 Μαρτίου.

Τα δημοσιεύματα περί «εξαφάνισης» του ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, από τις 11 Μαρτίου, σχολίασε το Κρεμλίνο, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων για το «μυστήριο».

Ο Σοϊγκού, στενός σύμμαχος του προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, κράτησε χαμηλό προφίλ πρόσφατα, παρά το γεγονός ότι είχε ηγετικό ρόλο στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το ανεξάρτητο ερευνητικό ρωσικό πρακτορείο Agentstvo ανέφερε την Τετάρτη ότι ο Σοϊγκού είχε προβλήματα υγείας, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές στο υπουργείο Άμυνας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απέφυγε σήμερα, Πέμπτη, τις ερωτήσεις αναφορικά με την υγεία του Σοϊγκού:

«Ο υπουργός Άμυνας έχει πολλά ‘στο πιάτο του’ αυτή τη στιγμή», είπε όταν το CNN ρώτησε για την απουσία του υπουργού.

Και προσέθεσε ότι «η ειδική στρατιωτική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Φυσικά, δεν είναι ακριβώς η ώρα για επικοινωνιακή δραστηριότητα – αυτό είναι απολύτως κατανοητό», τόνισε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνήθηκε να σχολιάσει, διαψεύδοντας την αναφορά του πρακτορείου Agentstvo, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το CNN: «Δεν μπορώ. Δεν πρέπει να ακούτε το Agenstvo. Απευθυνθείτε στο υπουργείο Άμυνας».

Ο Σοϊγκού εμφανίστηκε σε μια εκπομπή του Channel One στις 18 Μαρτίου, με το ρωσικό μέσο να ισχυρίζεται ότι τα πλάνα ήταν από εκείνη την ημέρα. Ωστόσο, ρώσοι δημοσιογράφοι εικάζουν ότι η συνέντευξη που μεταδόθηκε ήταν από τις 11 Μαρτίου.

Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Russia 24 μετέδωσε την Πέμπτη πλάνα από μια εικονική συνάντηση στην οποία παρευρέθηκε ο Σοϊγκού, αλλά δεν είπε πότε έγινε η συνάντηση.

Ο παρουσιαστής ανέφερε ότι ο Πεσκόφ υποστήριξε πως ο Σοϊγκού έδινε αναφορά στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας για τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία εξ αποστάσεως.

Το βίντεο που μεταδόθηκε, το οποίο διέκοψε μια ζωντανή συνέντευξη, δεν έδειχνε τον Σοϊγκού να μιλάει, αλλά η εικόνα του εμφανίστηκε στην οθόνη, μεταξύ άλλων συμμετεχόντων, σε βιντεοκλήση με την οποία έδινε αναφορά στον Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά στη Ρωσία στις 11 Μαρτίου, ο Σοϊγκού είπε στον Πούτιν πως η εισβολή στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, παρά τα στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο.  Οι δυτικοί ηγέτες δήλωναν εκείνη την περίοδο ότι ο ρωσικός στρατός είχε συναντήσει εμπόδια και αντίσταση που δεν ανέμενε.

«Όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, σας αναφέρουμε κάθε ημέρα αυτή την εβδομάδα», διαβεβαίωσε ο Σοϊγκού τον ρώσο ηγέτη. Υποστήριξε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός είχε λάβει περισσότερες από 16.000 αιτήσεις από εθελοντές στη Μέση Ανατολή, που ήθελαν να συμμετάσχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επιπλέον, ο υπουργός Άμυνας ζήτησε από τον Πούτιν περισσότερα όπλα, για να εξοπλίσει τις αυτονομιστικές περιοχές στο Ντονμπάς της Ουκρανίας.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024