Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Παγκόσμια Τράπεζα πρωτοτυπεί με ομόλογο για τον μαύρο ρινόκερο

Η Παγκόσμια Τράπεζα πρωτοτυπεί με ομόλογο για τον μαύρο ρινόκερο

Το ομόλογο θα αποφέρει κέρδη στους επενδυτές μόνο εφόσον αυξηθεί ο πληθυσμός του απειλούμενου είδους σε δύο εθνικά πάρκα της Νότιας Αφρικής.

Η Παγκόσμια Τράπεζα εξέδωσε για πρώτη φορά ομόλογο για την προστασία της άγριας ζωής, χάρη στο οποίο συγκέντρωσε 150 εκατομμύρια δολάρια για τον μαύρο ρινόκερο, εμβληματικό είδος της Αφρικής που αντιμετωπίζει κρίσιμο κίνδυνο εξαφάνισης.

Το ομόλογο που εκδόθηκε την Τετάρτη, πενταετούς διάρκειας, θα αποφέρει κέρδη στους επενδυτές μόνο εφόσον αυξηθεί ο πληθυσμός του είδους σε δύο εθνικά πάρκα της Νότιας Αφρικής, ανέφερε η τράπεζα. Σε περίπτωση αύξησης η απόδοση θα κυμανθεί από 3,7% έως 9,2%.

Ο μαύρος ρινόκερος (Diceros bicorni) είναι ένα από τα πέντε σύγχρονα είδη στην οικογένεια του ρινόκερου και ένα από τα δύο είδη που ζουν στην Αφρική μαζί με τον λευκό ρινόκερο. Παρά τις ονομασίες τους, και τα δύο αφρικανικά είδη είναι γκρίζα.

Διαβάστε επίσης: 

Από τη δεκαετία του 1970 μέχρι τη δεκαετία του ’90, ο πληθυσμός του μαύρου ρινόκερου μειώθηκε κατά 96% σε λιγότερο από 2.500 άτομα, κυρίως λόγω της λαθροθηρίας: τα κέρατα ρινόκερου είναι περιζήτητα για παραδοσιακές «θεραπείες» σε Κίνα και Μέση Ανατολή.

Έκτοτε, προγράμματα μεγάλης κλίμακας για την προστασία του είδους οδήγησαν σε αύξηση του πληθυσμού σε περίπου 5-5,5 χιλιάδες άτομα, σύμφωνα με την οργάνωση Save The Rhino International με έδρα το Λονδίνο.

Η Νότια Αφρική φιλοξενεί περίπου το μισό του συνολικού πληθυσμού μαύρου ρινόκερου, σύμφωνα με τη WWF.

«Η οικονομική δομή ‘πληρωμή για επιτυχία’ προστατεύει ένα απειλούμενο είδος και ενισχύει τις προσπάθειες προστασίας της Νότιας Αφρικής αξιοποιώντας τις υποδομές της Παγκόσμιας Τράπεζας και τις επιδόσεις της στις αγορές κεφαλαίου» δήλωσε ο πρόεδρος του οικονομικού ιδρύματος Ντέιβιντ Μάλπας.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024