Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΒΑ: Οι Μπακς του Γιάννη και οι εκπλήξεις στα προγνωστικά για τον τίτλο

ΝΒΑ: Οι Μπακς του Γιάννη και οι εκπλήξεις στα προγνωστικά για τον τίτλο

Ποιος είναι το φαβορί για τον τίτλο στο ΝΒΑ, σε ποια θέση βρίσκονται οι Μπακς και ποια ομάδα είναι η μεγάλη έκπληξη σύμφωνα με τα προγνωστικά

Η regular season στο ΝΒΑ οδεύει σιγά-σιγά προς την ολοκλήρωσή της, με περίπου 10 παιχνίδια να απομένουν για τις περισσότερες ομάδες.

Η μάχη για το καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι-οφ, το πλεονέκτημα έδρας αλλά και την είσοδο στο play in tournament έχει ενταθεί, ενώ τα προγνωστικά σχετικά με το φαβορί για την κατάκτηση του δαχτυλιδιού δίνουν και παίρνουν.

Από το ξεκίνημα της σεζόν οι προβλέψεις έδιναν ανάμεσα στα φαβορί και τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, μιας και ο Greek Freak και η ομάδα του είναι η πρωταθλήτρια, δεδομένα έχει δυναμική να κυνηγήσει το back to back, ενώ ταυτόχρονα προχώρησε και σε σημαντικές προσθήκες κατά τη διάρκεια της σεζόν, αποκτώντας παίκτες όπως ο Σερτζ Ιμπάκα, που μπορεί να βοηθήσει πολύ ερχόμενος από τον πάγκο.

Παράλληλα, τα Ελάφια έχουν αφήσει πίσω τους τα προβλήματα τραυματισμών, εδώ και λίγες μέρες αγωνίζονται πλήρεις, έχουν βρει ρυθμό και σημαντικές νίκες και σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών στις ΗΠΑ είναι το τρίτο φαβορί για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι η πρόβλεψη για το πρώτο φαβορί να φθάσει στον τελικό, αλλά και να πανηγυρίσει τον τίτλο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα projects.fivethirtyeight.com, αυτήν τη στιγμή οι Σέλτικς είναι η ομάδα που λογίζεται ως η νούμερο ένα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Οι Κέλτες, μετά τη διακοπή για το All Star Game, πραγματοποιούν εντυπωσιακή πορεία, από ομάδα που πάλευε για την είσοδο στα πλέι-οφ έχει φθάσει να διεκδικεί ακόμη και την πρώτη θέση στην Ανατολή, ενώ ο Τζέισον Τέιτουμ παίζει σαν MVP. Ο αμερικανός φόργουορντ πραγματοποιεί μυθικές εμφανίσεις, έχει βγει φέτος ήδη τρεις φορές παίκτης της εβδομάδας και οδηγεί τους Σέλτικς σε πολύ υψηλές «πτήσεις».

Παράλληλα, οι Σέλτικς με την ανταλλαγή που έκαναν και πήραν τον Ντέρικ Γουάιτ έχουν αποκτήσει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, έχουν περισσότερες λύσεις και μαζί με τους Μπράουν και Σμαρτ έχουν δημιουργήσει μια πολύ δυνατή τετράδα, που μαζί με τον Ρόμπερτ Γουίλιαμς μπορούν να φθάσουν πολύ μακριά. Αξίζει να σημειωθεί πως στα τελευταία 10 ματς έχουν 9 νίκες και η πρόβλεψη γίνεται με βάση τη φόρμα, αφού οι στοιχηματικές εταιρείες, παρά το γεγονός πως οι Κέλτες είναι σε εξαιρετική κατάσταση, συνεχίζουν να τους δίνουν ως πιθανούς πρωταθλητές ως έβδομο φαβορί.

Αυτήν τη στιγμή όμως η ομάδα της Βοστόνης συγκεντρώνει 42% να βρεθεί στους τελικούς και 28% να κατακτήσει τον τίτλο, την ώρα που δεύτεροι είναι οι Σανς, που έχουν το καλύτερο ρεκόρ στη Λίγκα, αλλά δεν έχουν τον Κρις Πολ. Οι Ήλιοι έχουν 36% πιθανότητες να πάνε στους τελικούς και φέτος και 18% να πάρουν το πρωτάθλημα, με τους Μπακς να ακολουθούν στην τρίτη θέση με 26% πιθανότητες για τελικούς και 15% για πρωτάθλημα.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση σχετικά με τη συγκεκριμένη λίστα είναι ότι οι Χιτ, παρότι είναι πρώτοι στην Ανατολή, είναι μόλις 5ο φαβορί για τον τίτλο, αλλά και πως οι Νετς των Ντουράντ και Ίρβινγκ είναι μόλις 11οι, ενώ οι Λέικερς είναι εκτός 15άδας, δείγμα και της πολύ κακής σεζόν που διανύουν.

Όσον αφορά τις προβλέψεις των στοιχηματικών αλλά και γενικότερα των Αμερικανών σχετικά με τα φαβορί για το δαχτυλίδι, η σειρά είναι ξεκάθαρη. Οι Σανς είναι στο Νο 1 με διαφορά από τους υπόλοιπους και στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι Μπακς και οι Νετς, με τους Γουόριορς και τους Σίξερς να ακολουθούν.

Οι προβλέψεις για το φετινό πρωταθλητή

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024