Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ήπειρος, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα στο μικροσκόπιο της Δράσης της ΝΔ Επιχειρείτε!

Ήπειρος, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα στο μικροσκόπιο της Δράσης της ΝΔ Επιχειρείτε!

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των Προκαταρκτικών Συναντήσεων της στοχευμένης Δράσης «Επιχειρείτε!» με την 3η υβριδική συνάντηση με περιφερειακούς φορείς Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, με έμφαση στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων Άκη Μπάφα, «η Γραμματεία στο πλαίσιο της αποστολής της για την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων, των φορέων της οικονομίας και ευρύτερα όλων των παραγωγικών τάξεων, κινητοποιεί όλες τις κοινωνικές ομάδες προς την υγιή επιχειρηματικότητα, στέκεται δίπλα σε κάθε περιφέρεια της χώρας ανεξαιρέτως και δίνει «φωνή» στους τοπικούς φορείς να επικοινωνήσουν τις ανάγκες τους».

Πρόεδροι Επιμελητήριων, Πρόεδροι ΔΕΕΠ/ΔΗΜΤΟ και μέλη ΔΕΕΠ αρμόδια για θέματα παραγωγικών τομέων των νομών Καρδίτσας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδος, Φωκίδος, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας  σε μία ουσιαστική συζήτηση ανέδειξαν με τις τοποθετήσεις τους τις ευκαιρίες της περιοχής, αλλά και τους κρίσιμους τομείς στους οποίους χρειάζονται βελτιωτικές πολιτικές παρεμβάσεις με στόχο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους συμμετέχοντες στην ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής και την ενίσχυση της περιφερειακής ανταγωνιστικότητας, τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στον τουριστικό κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν το πρόβλημα της αυξημένης κατανάλωσης εισαγόμενων προϊόντων τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους τουρίστες, καθώς και της προϊοντικής επάρκειας λόγω της εξαγωγής μεγάλου ποσοστού ελληνικών προϊόντων εξάγεται. Η συνεργασία ομάδων παραγωγών επισημάνθηκε ιδιαίτερα ως απαραίτητη στις συζητήσεις των συμμετεχόντων τόσο για την επίτευξη οικονομιών κλίμακας αλλά και της απαραίτητης κρίσιμης μάζας για την επιτυχή είσοδο σε νέες αγορές.

Η έλλειψη δε σε καταρτισμένους «εργάτες γης» και τεχνίτες» διατυπώθηκε επανειλημμένα, αναδεικνύοντας την τεράστια ανάγκη καταγραφής και αντιμετώπισης αυτού του τεράστιου κενού.

Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη να χτιστούν γέφυρες συνεργασίας μεταξύ Ελληνικού Πανεπιστημίου και παραγωγής, ειδικότερα σε θέματα αγροτικής παραγωγής και κτηνοτροφίας, τόσο για την επίλυση προβλημάτων από τα ερευνητικά εργαστήρια της χώρας όσο και για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε πως ο ένας από τους τρεις πυλώνες του «Επιχειρείτε!» δομείται με πρωτοβουλίες και δράσεις για την ανάδειξη της τεχνολογίας και της καινοτομίας ως καταλύτη για την ανάπτυξη νέων μορφών επιχειρηματικότητας με επίκεντρο το ελληνικό πανεπιστήμιο και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας.

Με θετικό πρόσημο σχολιάστηκαν πρωτοβουλίες του Κυβερνητικού Έργου στη διαχείριση Κρίσεων, την υποστήριξη των ΜμΕ μέσω της μείωση των φορολογικών συντελεστών και τη σημαντική βελτίωση των οδικών αξόνων και των υποδομών της Περιφέρειας.

Την συζήτηση συντόνισε η Επικεφαλής της Δράσης Έρη Τόκα, η όποια είναι παράλληλα επικεφαλής του άξονα «Καινοτομία στο επιχειρείν», ενώ την ευθύνη των άλλων δύο αξόνων της δράσης έχουν αναλάβει ο Πάρης Πάτσης («Εκπαίδευση και καλλιέργεια κουλτούρας επιχειρηματικότητας») και ο Σάκης Παιδής («Συνεργασία στο επιχειρείν»).

Τα συνολικά αποτελέσματα του κύκλου προκαταρκτικών συναντήσεων όπως προέκυψαν από τις συζητήσεις αλλά και την υποβολή σχετικών υπομνημάτων από τους κατά τόπους φορείς θα παρουσιαστούν στην εναρκτήρια εκδήλωση της Δράσης Επιχειρείτε! που προγραμματίζεται να διεξαχθεί εντός του Απριλίου.

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024