Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λευκάδα: Παλαιό Δημοτικό σχολείο μετατρέπεται σε Πολιτιστικό Κέντρο

Λευκάδα: Παλαιό Δημοτικό σχολείο μετατρέπεται σε Πολιτιστικό Κέντρο

Ένα παλαιό δημοτικό σχολείο, θα μετατραπεί σε Πολιτιστικό Κέντρο στη Λευκάδα. Το παλιό Δημοτικό Σχολείο Νυδριού που κατά καιρούς αξιοποιήθηκε ως ιατρείο,χώρος συνεδριάσεων θα αναβαθμιστεί σε κάτι νέο. Αναρωτιέται κανείς όμως, πως τόσα χρόνια η κατάσταση που βρίσκεται, γίνονταν ανεκτή, αφού θα μπορούσε ο Δήμος τουλάχιστον να το καλλωπίσει εξωτερικά.

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λευκάδας, την Τρίτη 15/3/2022, εγκρίθηκαν η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου: «Επανάχρηση Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Νυδριού & Δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου Νυδριού-Πολυχώρος Νταίρπφελντ», π/υ 291.000,00€.

Η κάλυψη του προϋπολογισμού θα γίνει από ιδίους πόρους κατά το ποσό των 112.657,60€, ενώ το υπόλοιπο θα χρηματοδοτηθεί από την πρόσκληση «Αστική αναζωογόνηση και λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου υποβλήθηκε η πρόταση.

Το παλιό Δημοτικό Σχολείο Νυδριού, που χτίστηκε κατά τον μεσοπόλεμο, και χρησιμοποιήθηκε κατά καιρούς ως ιατρείο, χώρος συνεδριάσεων, αλλά φιλοξένησε και τοπικούς συλλόγους, διαφοροποιείται κατά χρήση για ακόμη μια φορά.

Η επανάχρηση του κτιρίου, και ο σχεδιασμός του ως πολιτιστικό κέντρο – χώρος, έχει σαν στόχο να προσφέρει σημαντικό πεδίο έρευνας της αρχαιολογικής κληρονομιάς της Λευκάδας και όχι μόνο.

Ο νέος μουσειακός και εκθεσιακός χώρος θα φιλοξενεί δράσεις, παρουσιάσεις, εκθέσεις και εργασίες, που θα αφορούν του κατοίκους αλλά και οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο επισκέπτη. Επίσης θα υποστηρίξει στεγαστικά πολιτιστικές δραστηριότητες  της ευρύτερης περιοχής.

Προβλέπεται ολική ανακαίνιση η οποία θα αναδείξει τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, ειδικότερα την αποκάλυψη της πέτρινης δομής του ισογείου. Στο πλαίσιο το γενικότερου εκσυγχρονισμού του κτιρίου, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην προσβασιμότητα του κτιρίου για ΑμεΑ, στην ηλεκτρομηχανική αναβάθμιση (κλιματισμός, συστήματα ασφαλείας, περιφερειακό και εσωτερικό φωτισμό κά), καθώς και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις για σχετικές προβολές.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024