Τα πρώτα ηλεκτρικά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παρήγγειλε σε ναυπηγική μονάδα του Ομίλου ο ναυτιλιακός γίγαντας Cosco.

O κινεζικός όμιλος με έδρα τη Σανγκάη ανακοίνωσε ότι το ζευγάρι των πλοίων αυτών μεταφορικής ικανότητας 700 εμπορευματοκιβωτίων το καθένα θα ναυπηγηθούν στο ναυπηγείο Cosco Shipping Heavy Industry (Yangzhou) και θα χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικά δρομολόγια στον ποταμό Γιανγκτσέ.

Καθένα από τα πλοία, μήκους 12ο μέτρων, θα κινείται με 36 μπαταρίες εγκατεστημένες σε κοντέινερ, οι οποίες θα αποθηκεύουν 50.000 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας.

Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 18,24 εκατομμύρια δολάρια και θα παραδοθούν στο τέλος του 2023. Θα ναυλωθούν από τη θυγατρική εταιρεία της Cosco, την Shanghai PanAsia Shipping, η οποία εξειδικεύεται σε εσωτερικές μεταφορές μεταξύ της Γιουχάν και της Σανγκάης.

Διαβάστε επίσης: To πρώτο φεριμπότ υδρογόνου σαλπάρει για το μέλλον

H κίνηση αυτή εντάσσεται στην στρατηγική της Cosco και του Πεκίνου για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας και βελτίωσης του περιβάλλοντος στις ποτάμιες μεταφορές.

Το μοναδικό μέχρι σήμερα ηλεκτροκίνητο πλοίο για κοντέινερ ξεκίνησε πρόσφατα δρομολόγια στη Νορβηγία. Εκτός του ότι κινείται με μπαταρίες λιθίου, είναι επίσης πλήρως αυτόνομο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr