Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς οι μυστικές υπηρεσίες αποκρυπτογραφούν τον χαρακτήρα του Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς οι μυστικές υπηρεσίες αποκρυπτογραφούν τον χαρακτήρα του Πούτιν

Ο Πούτιν έχει κάνει πολλά πράγματα που δεν συνάδουν «με την παραδοσιακή ψυχρή, ρεαλιστική, μηχανική συμπεριφορά του»

Αποτελεί παράδοση για τη CIA να δημιουργεί λεπτομερή προφίλ της προσωπικότητας πολιτικών που βρίσκονται στην εξουσία, προκειμένου να μπορεί να ταξινομήσει τη συμπεριφορά τους και ενδεχομένως να προβλέψει και τις κινήσεις τους.

Ανάλογες εκτιμήσεις υπάρχουν και για τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο αυτές τις ημέρες το προφίλ αυτό χρήζει διαρκώς επαναξιολόγησης και αναπροσαρμογής.

Στο μυαλό του Πούτιν

Μιλώντας στο BBC, ο αμερικανός στρατηγός Τζέιμς Κλάπερ, ο οποίος επέβλεπε τη CIA, το FBI, την NSA και υπηρέτησε ως ένας από τους κύριους συμβούλους του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, παρέθεσε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούν μυστικές υπηρεσίες για να διαπιστωθεί ποια είναι η ψυχική κατάσταση του ρώσου προέδρου.

«Ο Πούτιν έχει απομονωθεί σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια με την πανδημία, και αυτό επιδεινώνεται από το γεγονός ότι έχει πολύ λίγους ανθρώπους που έχουν πραγματικά πρόσβαση σε αυτόν – αυτό καθιστά τη συλλογή πληροφοριών στις οποίες έχεις εμπιστοσύνη πολύ δύσκολη, οπότε συμπεράσματα βγαίνουν μόνο από αυτά που κάνει και λέει δημοσίως».

Οι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών θα μελετήσουν εικόνες και ομιλίες τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τον τρόπο εκφοράς τους, λέει.

Ο Πούτιν έχει κάνει πολλά πράγματα που δεν συνάδουν «με την παραδοσιακή ψυχρή, ρεαλιστική, μηχανική συμπεριφορά του» προσθέτει.

Είναι λογικός;

Ερωτηθείς αν είναι λογικός, απαντά: «Ελπίζει κανείς ότι, αν έχεις να κάνεις με έναν αρχηγό κράτους που έχει το δάχτυλό του στο κουμπί για το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον πλανήτη, σκέφτεται λογικά. Νομίζω ότι από πολλές απόψεις, είναι πολύ λογικός… Γνωρίζω όμως ότι η συμπεριφορά του και το ύφος του έχουν αλλάξει πρόσφατα σε σχέση με πριν».

Όπως παραδέχεται, πληρώνουμε το τίμημα για τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν, μη ενεργώντας όταν ξεπεράστηκαν τα όρια, όπως όταν προσαρτήθηκε η Κριμαία ή όταν χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στη Συρία.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024