Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι επτά φορές που η Μπαρτσελόνα... δίδαξε ποδόσφαιρο στη Ρεάλ (εικόνες & βίντεο)

Οι επτά φορές που η Μπαρτσελόνα… δίδαξε ποδόσφαιρο στη Ρεάλ (εικόνες & βίντεο)

Από το 2008 όταν και πέρασε σε… άλλη διάσταση με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, η Μπαρτσελόνα έχει προσφέρει στον κόσμο της μεγάλες χαρές κόντρα στη μισητή Ρεάλ. Εμείς σας παρουσιάζουμε τις επτά φορές που οι «μπλαουγκράνα» διέλυσαν του Μαδριλένους προκαλώντας αίσθηση στον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Από τα αρχαία χρόνια ο αριθμός επτά δεν ήταν ένας τυχαίος αριθμός, αλλά περιείχε πολλούς συμβολισμούς. Οι «Πυθαγόρειοι» φιλόσοφοι (και όχι μόνο) είχαν αποδώσει στο «7» μία ιδιαίτερη, μυστηριακή δύναμη και ιερότητα έως και μία μαγική ιδιότητα θα λέγαμε. Γι’ αυτό και μεταγενέστερα, το νούμερο 7 αποτέλεσε βασικό στοιχείο σε πολλά λογοτεχνικά κείμενα, αλλά και παραμύθια.

Μόνο παραμυθιακή δεν είναι όμως η σχέση του «7» με την Μπαρτσελόνα. Αν και πολλά από όσα έχουν πετύχει οι Καταλανοί την τελευταία 15ετία μοιάζουν σαν παραμύθι, τα επιτεύγματά τους απέναντι στη Ρεάλ είναι πέρα για πέρα πραγματικά. Κι αν εδώ και μία τριετία τα είχαμε ξεχάσει, η ομάδα του Τσάβι φρόντισε να ξυπνήσει μνήμες του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος, στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα για το μέλλον.

Τι σχέση έχει όμως το Clasico με το «7»; Τόσες είναι οι φορές που από την εποχή του αναμορφωτή Πεπ Γκουαρντίολα η Μπάρτσα ταπείνωσε τη μισητή αντίπαλό της προκαλώντας αίσθηση σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Με… αστρονομικά σκορ, μα πάνω από όλα, με εμφανίσεις – παραστάσεις που ανάγκασαν μέχρι και τους αντιπάλους της να υποκλιθούν και να της βγάλουν το καπέλο.

Πάμε να τις θυμηθούμε μία προς μία…

2/5/2009 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-6

Η Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα είναι αγκαλιά με τον τίτλο μετά από δύο χρόνια και για να τον «σφραγίσει» πρέπει να περάσει από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ο Ιγκουαΐν κάνει το… λάθος να δώσει από νωρίς προβάδισμα στη Ρεάλ και όσα ακολουθούν προκαλούν σοκ. Οι Καταλανοί δίνουν μία μοναδική παράσταση, διαλύουν με το απίθανο 6-2 τη «Βασίλισσα» μπροστά στο κοινό της και η νέα εποχή για την Μπάρτσα και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει μόλις ξεκινήσει.

29/11/2010 Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 5-0

Η μέρα που η Μπαρτσελόνα γιόρταζε τα 111 χρόνια ιστορίας της, ήταν ίσως και η μέρα που… τερμάτισε το ποδόσφαιρο! Με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να διανύει τη δεύτερη σεζόν του στη Μαδρίτη, η Ρεάλ πίστεψε ότι μπορεί να κοιτάξει ξανά στα μάτια τους Καταλανούς. Επί 90 λεπτά οι παίκτες του Γκουαρντιόλα έκαναν ό,τι ήθελαν την αντίπαλό τους παίζοντας ποδόσφαιρο βγαλμένο από play station, με το τελικό 5-0 να μιλάει από μόνο του και τον σύλλογο να κάνει αξέχαστα γενέθλια.

21/11/2015 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-4

Ο Λιονέλ Μέσι αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και ο Λουίς Ενρίκε τον κράτησε στον πάγκο. Πολλοί θα πίστεψαν ότι δύσκολα η Μπαρτσελόνα θα καταφέρει να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τη Μαδρίτη. Κι όμως! Η Μπάρτσα είναι καταιγιστική από το ξεκίνημα, σφυροκοπά τη Ρεάλ και όταν πια ο Αργεντινός σούπερ σταρ μπαίνει στο γήπεδο ως αλλαγή, το σκορ είναι ήδη στο 3-0 υπέρ της ομάδας του. Το γκολ του κολλητού του, Λουίς Σουάρες, υπέγραψε απλά έναν ακόμη καταλανικό θρίαμβο.

23/12/2017 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-3

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εντυπωσιακές νίκες της, σε αυτό το παιχνίδι δεν μπορεί να πει κανείς ότι η Μπαρτσελόνα, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε πια στην άκρη του πάγκου της, μάγεψε. Μετά από ένα ημίχρονο χωρίς γκολ όμως, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρία τεμάχια στο δεύτερο κι έφτασαν σε ακόμη μία επιβλητική νίκη επί της μεγάλης αντιπάλου και μάλιστα μέσα στο σπίτι της.

28/10/2018 Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 5-1

Ο Μέσι παρακολουθεί το παιχνίδι από την κερκίδα αφού ένας τραυματισμός τον είχε κρατήσει εκτός στο ξεκίνημα εκείνης της σεζόν. Η Ρεάλ έχει μπει καλύτερα στο ματς, αλλά με έναν… μαγικό τρόπο χάνει 2-0 στο μισάωρο. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Μαρσέλο μειώνει σε 2-1 και το μομέντουμ δείχνει ξεκάθαρα Ρεάλ στον αγωνιστικό χώρο. Κάποιοι έχουν αρχίσει να ρίχνουν κλεφτές ματιές προς τα επίσημα που κάθεται παροπλισμένη η φανέλα με το «10», αλλά τα όποια σύννεφα θα διώξει σύντομα το φιλαράκι του (Σουάρες) ο οποίος θα καθαρίσει με χατ τρικ και η Μπαρτσελόνα θα διαλύσει από το… πουθενά με 5-1 τη «Βασίλισσα».

27/2/2019 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-3

Το 1-1 του πρώτου ματς στο «Καμπ Νου» έδινε ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου στη Ρεάλ. Αν και στο φινάλε της σεζόν η Μπαρτσελόνα κατέκτησε άνετα το πρωτάθλημα, εκείνη την περίοδο δεν πατούσε καλά και φαινόταν πιθανό να μην τα καταφέρει και στη ρεβάνς. Και πάλι όμως μετά από ένα κακό πρώτο μέρος, στο δεύτερο πάτησε γκάζι και όχι απλά πήρε την πρόκριση, αλλά το έκανε και με στυλ επικρατώντας με 3-0.

20/3/2022 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-4

Μέσι πλέον δεν υπάρχει ούτε στο γήπεδο, ούτε στην κερκίδα, ούτε πουθενά για την Μπαρτσελόνα. Υπάρχει όμως ο Τσάβι που μέσα σε περίπου τέσσερις μήνες έχει αλλάξει τα πάντα στον σύλλογο. Με μία εμφάνιση βγαλμένη από τα παλιά, οι «μπλαουγκράνα» διαλύουν με 4-0 τη Ρεάλ μέσα στην έδρα της και στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα επιστροφής. Όχι τόσο για το σκορ που ήταν και μικρό, αλλά για την εικόνα που έδειξαν στο γήπεδο και ήταν βγαλμένη από το DNA της ομάδας το οποίο τα τελευταία χρόνια είχε αλλοιωθεί.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024