Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Πρώην σύζυγος Ρώσου ολιγάρχη αποκαλύπτει πως λειτουργεί το «σύστημα» Πούτιν

Ρωσία: Πρώην σύζυγος Ρώσου ολιγάρχη αποκαλύπτει πως λειτουργεί το «σύστημα» Πούτιν

Η πρώην σύζυγος του Ρώσου ολιγάρχη δεν είναι κάποια τυχαία... Είναι η απόγονος του εμβληματικού Ρώσου συγγραφέα Λέων Τολστόι, Αλεξάντρα. 

Για το πώς λειτουργεί το σύστημα που έχει καθιερώσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ρωσία μίλησε πρώην σύζυγος Ρώσου ολιγάρχη. Και όχι κάποια τυχαία. Αλλά  η απόγονος του εμβληματικού Ρώσου συγγραφέα Λέων Τολστόι, Αλεξάντρα.

Η Αλεξάντρα Τολστόι, υπήρξε παντρεμένη με τον Σεργκέι Πουγκάτσεφ, το άλλοτε δεξί χέρι του Πούτιν, με τον οποίο υπήρξε παντρεμένη για οχτώ χρόνια.

Ο Πουγκάτσεφ ήταν κάποτε γνωστός ως ο «τραπεζίτης του Πούτιν». Ωστόσο το 2011 αποχώρησε από το Κρεμλίνο, με τους κυβερνητικούς να λένε ότι ο Πουγκάτσεφ είναι ένας εγκληματίας που έκλεψε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από δάνεια που δόθηκαν στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, το 2008.

«Κυβερνά όπως κάθε δικτάτορας»

«Ο Πούτιν, όπως κάθε δικτάτορας, κυβερνά μέσω διαχωριστικών κανόνων», είπε η Αλεξάντρα Τολστόι στο CNN.

«Όλοι μισούν ο ένας τον άλλον. Είναι πολύ ανταγωνιστικοί. Δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο» είπε για τον Πούτιν και τον στενό κύκλο του που αποτελείται από Ρώσους ολιγάρχες.

«Η ζωή στον στενό κύκλο του Πούτιν είναι σαν τον Νονό», συμπλήρωσε, περιγράφοντας τα οκτώ χρόνια που πέρασε με τον Πουγκάτσεφ, στον στενό κύκλο του Ρώσου προέδρου. «Αυτός ο τρελός απίστευτος πλούτος και επίσης, μία πλήρης απουσία της κανονικής, ανθρώπινης ηθικής».

Οι κορυφαίοι σύμβουλοι του Πούτιν «όλοι μισούν ο ένας τον άλλο» και η κυβέρνηση είναι «αδίστακτη», πρόσθεσε.

Μπορούν να κάνουν «απίστευτα αυτοκαταστροφικά πράγματα»

Λίγες ημέρες μετά τη ρωσική εισβολή, η 48χρονη αποκάλεσε τόσο τον Πούτιν όσο και τον πρώην σύζυγό της «μεγάλους ναρκισσιστές» που μπορούν να κάνουν «απίστευτα αυτοκαταστροφικά πράγματα» όταν αισθάνονται ότι πιέζονται, όπως είπε, μιλώντας στην εκπομπή Lorraine του ITV στη Βρετανία.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον πρώην σύζυγός της «μικρογραφία του Πούτιν», λέγοντας πως «ο τρόπος που λειτουργεί, είναι ο κόσμος των ληστών. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν αυτοί οι ληστές – είναι αναπόφευκτα τεράστιοι ναρκισσιστές. Ο ίδιος ο Σεργκέι μου είπε πολλά για τον Πούτιν και θα έλεγα ότι δεν ενεργεί με στρατηγική, νομίζω ότι αυτό είναι εσφαλμένη αντίληψη».

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024