Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Τράγκας: Στη δημοσιότητα η ιδιόχειρη διαθήκη του - Τι αφήνει στη Μαρία Καρρά και στα παιδιά του

Γιώργος Τράγκας: Στη δημοσιότητα η ιδιόχειρη διαθήκη του – Τι αφήνει στη Μαρία Καρρά και στα παιδιά του

Στη διαθήκη γίνεται λόγος και για μετρητά ύψους 10 με 12 εκατ. ευρώ, τα οποία επίσης μοιράζονται στους τρεις αναλογικά, όπως όρισε ο Γιώργος Τράγκας στην ιδιόχειρη διαθήκη του.

Το φώς της δημοσιότητας βλέπει η ιδιόχειρη διαθήκη που έκανε ο Γιώργος Τράγκας στο Μονακό πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο δημοσιογράφος κληροδοτεί το 42% από την περιουσία του στον γιο του, Γιάννη Τράγκα, το 35% στην τελευταία του σύζυγο, Μαρία Καρρά, και το 23% στον γιο του, Φρέντι. Η διαθήκη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, έσκασε σαν «βόμβα» στα χέρια των εμπλεκόμενων μελών της οικογένειας Τράγκα, που έχουν χωριστεί σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Στο πρώτο από κοινού συμπλέουν ο Γιάννης Τράγκας και η Μαρία Καρρά, και στο άλλο ο Φρέντι, ο οποίος κληρονόμησε ένα ποσοστό που είναι σημαντικά πιο κάτω από τη νόμιμη μοίρα (33%) που δικαιούταν.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στη διαθήκη γίνεται λόγος και για μετρητά ύψους 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία επίσης μοιράζονται στους τρεις αναλογικά, όπως όρισε ο Γιώργος Τράγκας στην ιδιόχειρη διαθήκη του. Η ύπαρξη της εν λόγω διαθήκης άλλαξε άρδην τα δεδομένα της υπόθεσης, αφού ορίζει ρητά τι έχει λαμβάνειν ο κάθε δικαιούχος από την περιουσία με τα ακίνητα και μετρητά.

Σε κάποια από τις 15 σελίδες της διαθήκης, ο εκλιπών επισημαίνει ότι δεν θέλει να υπολογιστούν σε αυτή περιουσιακά στοιχεία που είχε δωρίσει εν ζωή στον γιο του Γιάννη και την τρίτη σύζυγό του, στα οποία δικαιωματικά ο Φρέντι θα μπορούσε να διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο. Μάλιστα, ο Γιώργος Τράγκας επέλεξε να δωρίσει κάποια από τα μετρητά του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και θεσμούς.

Στην εκκλησία της Ελλάδος δώρισε 100.000 ευρώ, στον Σύλλογο «Ελπίδα» 50.000 ευρώ, στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία 30.000 ευρώ ενώ 50.000 ευρώ δίνονται στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σαρλίν στο Μονακό, όπου ο δημοσιογράφος φέρεται να διατηρούσε τέσσερα τουλάχιστον διαμερίσματα.

Στη διαθήκη του δεν ξέχασε κάποιους πολύ δικούς του ανθρώπους που ήταν δίπλα του επί δεκαετίες, όπως τον αστυνομικό που είχε επιφορτιστεί με τη φύλαξή του ενώ ένα χρηματικό ποσό άφησε και στη γυναίκα που φρόντιζε το σπίτι του για πολλά χρόνια.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024